Kenevir Üretim İzinleri İçin Son Başvuru Tarihi Açıklandı

SAMSUN’DA KENEVİR ÜRETİMİ İÇİN YASAL İZİN ZORUNLU

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kenevir üretiminin Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “tohum” veya “lif (elyaf)” amaçlı kenevir üretiminin yasal izin alınmadan yapılamayacağı, izinsiz üretimlerin ise ruhsatsız olarak değerlendirileceği ifade edildi.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 NİSAN

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Samsun’un kenevir üretiminde ulusal olarak önemli bir konumda bulunduğunu vurguladı. Yılmaz, “İlimizde kenevir üretimi izinli olarak yapılmaktadır. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren kenevir üretimi için yapılan ÇKS kaydı ve üretim izin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir” şeklinde konuştu. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamalarının ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Yılmaz, üreticilerin, üretim bilgilerini 15 Mart–15 Nisan tarihleri arasında güncelleyebileceğini, ikinci ve üçüncü ürün beyanlarının ise 30 Haziran’a kadar yapılabileceğini hatırlattı.

İZİN VERME YETKİSİ MÜLKİ AMİRLİKLERDE

Kenevir üretim izinlerinin, üretim yapılan parselin kayıtlı olduğu mülki amirlik tarafından verileceğini kaydeden Yılmaz, “İl genelinde Valilik, ilçelerde Kaymakamlıklar yetkilidir. Ar-Ge amaçlı kenevir tarımında ise üretim izni yalnızca Valilik Makamınca verilmektedir” dedi. Ayrıca, sözleşmeli tarım yapan çiftçilerin, ekim ve dikim işlemlerinin ardından sözleşme bilgilerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiği de vurgulandı. Yetkililer, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için son günü beklemeden başvurularını tamamlamaları gerektiğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tedesco’dan Aston Villa Mağlubiyeti Üzerine Değerlendirme

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, takımlarının ilk yarıda etkili bir oyun sergilediğini ve rakiplerinin pozisyon üretme konusunda sınırlı kaldığını belirtti.

Yeni Emniyet Müdürleri Atandı Üç İlde Değişim Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle üç yeni emniyet müdürü göreve başladı, iki ilin emniyet müdürü ise merkeze alındı.

Fenerbahçe’nin Aston Villa Yenilgisi Kerem Aktürkoğlu’nu Konuşturdu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Aston Villa'ya 1-0 kaybederek hayal kırıklığına uğradı. Kerem Aktürkoğlu'nun kötü performansı taraftarın tepkisini topladı. "Artık yeter" yorumları yapıldı.

Kırmızı Noktalı Trafik Tabelası Yeni Çözüm Olacak

Trafik sorunları, dünya genelinde nüfus ve araç artışına bağlı olarak büyüyor. Yerel yönetimler, ABD'de başlayan yenilikçi çözümleri örnek alıyor. Yeni "kırmızı noktalı" trafik tabelası dikkat çekiyor.

Fahrettin Uçar İnşaat Alanında Bulundu

Kütahya'da iki gündür kayıp olan Alzheimer hastası 71 yaşındaki Fahrettin Uçar, inşaat işçileri tarafından bulunarak kurtarıldı.