SURİYELİ SIĞINMACILAR ÜLKELERİNE DÖNÜYOR
Esad rejiminin sona ermesinin ardından Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar, yanlarına aldıkları eşyalarla birlikte ülkelerine geri dönmeye başladı. Kurban Bayramı ile birlikte Suriye’ye gönüllü dönüşler hız kazanıyor. Arife gününden bu yana Kilis’teki Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda sığınmacılar yoğunluk oluşturuyor. Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda devam eden hareketlilikte, dönen sığınmacılar Türkiye’de geçirdikleri yıllara dair Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyor.
DÖNÜŞLERİN ARDINDAN HATIRALAR
Yaklaşık altı ay önce Esad rejiminin sona ermesiyle birlikte, Suriyeli sığınmacılar yanlarına aldıkları eşyalarla birlikte çıkış işlemlerini tamamlayarak ülkelerine dönmeye başlıyor. Türkiye’de 13 yıldır yaşayan Yusuf Semmen, “Ben Türkiye’ye çocukken geldim, şimdi 20 yaşındayım. Türk arkadaşlarım oldu, birlikte çok güzel zamanlar geçirdik. Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. 13 yıl boyunca hiçbir sorun yaşamadım, hayatım çok güzel geçti. Bayramın ikinci günü memleketime, Halep’e dönüyorum. Artık yeter, ailem Suriye’de, ben de dönüyorum” diyerek duygularını ifade ediyor.
BAĞLAR VE HATIRALAR
Türkiye’nin birçok şehrini gezdiğini ve en uzun süre Gaziantep’te kaldığını belirten Semmen, “Gaziantep’te 10 yıl oturdum. Hatay’ın Payas ilçesini ve İzmir’i gezdim. Türk arkadaşlarımla kardeş gibiydik. Türkiye’de kunduracılık yaptım, sevdiğim bir meslek ve iyi de yapıyorum.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜRLER
Ankara’dan gelen 9 yaşındaki Telin Msho ise, “Türkiye’de doğdum. Türkiye çok güzel. Teşekkür ederim Erdoğan, teşekkür ederim Türkiye” diyerek minik bir teşekkürde bulunuyor.