Özel Denizli Mitinginde Yoksullukla Mücadele Taahhüdü Verdi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde gerçekleştirilen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuşan Özel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve geldiği andan bu yana önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade etti. Türkiye’yi akılla, fikirlerle, çalışarak, vicdanla ve ihtiyaçları anlayarak yöneteceklerini vurgulayan Özel, “Cumhurbaşkanı adayımızın tutukluluğuna itiraz da bu meydanda, asgari ücretin geçim sağlamakta zorlanan emekçi de buradadır. Açlık sınırının çok altında kalan emekli de burada, pamuk üreticisi beyaz altın üretirken borç içinde kalan çiftçi de burada. Siftah yapmadan işleri durma aşamasına gelmiş olan esnaf da burada. İtiraz etmeye, mücadele etmeye, direnmeye, eylem yapmaya geldik Denizli’de.” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER

Açıklanan asgari ücreti eleştirerek açıklamalarına devam eden Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asgari ücret önerimiz 39 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücrete eşit olacak şekilde, bugünün değeriyle 39 bin lira olacaktır. Biz asgari ücretin, emekli maaşının artması, ürün değerinin yükselmesi, çiftçinin yeniden milletin efendisi olması ve esnafın yüzünün gülmesi için mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı. “Buradan ant içerim, yemin ederim ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir yoksul kaybetmeyecek, hep beraber kazanacağız. AK Parti’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, İYİ Partilisi, hep birlikte kazanacağız.” dedi.

MÜCADELEYE DAVET

Özel, sözüne şu şekilde noktalandırdı: “Şimdi Denizli meydanından evdeki pijamalıya sesleniyorum; meydandaki şemsiyeliden utanın, pijamaları çıkarın. Nereye çağırılıyorsanız oraya koşun. Sakın sıranın size gelmesini beklemeyin. Pijamalı, kumandayı bırak, pijamayı çıkar. Mücadeleye koş meydana. Denizli’deki şemsiyelilerden, evdeki pijamalılara selam olsun, sitem olsun. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.

Şebnem Ferah 6 Yıl Sonra Sahnede

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 6 yıl aradan sonra sahnelere döndü. Hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği ünlü şarkıcı, seneler sonra ilk konserini İstanbul'da verdi.

Kızının Gözü Önünde Öldürülen Kadın Davası

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan, geçen yıl 9 Eylül'de kayınpederi ve eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar tutuklandı.

Hakan Safi’den Suarez ve Stad Vaadi

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, 6-7 Haziran'da gerçekleşecek olağanüstü seçim öncesi Ankara'da düzenlenen bir akşam yemeğinde kongre üyelerine hitap etti. Safi, taraftarları sandığa davet ederek Fenerbahçe'nin geleceğini belirlemelerini istedi.

Okul Saldırıları Komisyonunda Siber Zorbalık Uyarısı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul olayları ve çocukların dijital risklerini araştırmak için kurulan komisyon, Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk önemli veriler paylaştı.