Toronto’da hissedilen 40 derece sıcaklık ve yüksek nem oranına karşın tribünleri dolduran 43 bin futbolseverin oluşturduğu atmosferle karşılaşma hızlı bir tempoyla başladı. Portekiz, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladığı maçta Hırvatistan’ı Ronaldo ve Ramos’un golleriyle 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada baştan sona heyecan eksik olmadı.
İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Rafael Leao ve Bruno Fernandes ikilisiyle rakip kaleye yüklenen Portekiz, su molasına kadar skoru değiştiremedi. 4. dakikada Portekiz gole çok yaklaştı. Leao’nun ortasında ön direkte Fernandes vurdu. Kaleci Livakovic’in çeldiği topu Fernandes gönderdi. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 16. dakikada Mendes’in kullandığı kornerde, Veiga’nın kafa vuruşu az farkla auta gitti. 45+1. dakikada Leao’nun vuruşu da üstten auta çıktı. Hırvatistan’ın yarı sahayı geçemediği ilk yarı golsüz bitti.
HRIVATİSTAN ÖNE GEÇTİ RONALDO YANIT VERDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan Hırvatistan, 48. dakikada yan ağlara takıldı. Kovacic’in şutunda kaleci Costa’dan seken top yan ağlarda kaldı. 53. dakikada Perisic’in vuruşunda meşin yuvarlak Costa’nın ayaklarının arasından ağlarla buluştu. 58. dakikada Leao’nun sert şutu üst direkten döndü. Portekiz, VAR incelemesinin ardından 66. dakikada penaltı kazandı. Hakem Eskas, Veiga’nın pozisyonunda penaltı noktasını gösterdi. 67. dakikada Ronaldo, Livakovic’i mağlup ederek skoru eşitledi.
RAMOS SON NEFESTE ZAFERİ GETİRDİ
75. dakikada Kovacic’in şutu yan direkten döndü. Devamında kaleci Costa kornere çeldi. 89. dakikada Pasalic’in kafa vuruşu az farkla auta gitti. 90+4. dakikada Leao’nun ortasına Ramos kafa vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve skor 2-1 oldu. 90+13. dakikada Gvardiol’un golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
RONALDO'DAN TARİHİ REKOR VE HEDEF İSPANYA
Portekiz, son 16 turuna yükseldi. 6 Temmuz Pazartesi günü Dallas’ta İspanya ile karşılaşacak. Ronaldo, 41 yıl 147 günle Dünya Kupası eleme turlarında forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Kariyerinin ilk eleme turu golünü atan Ronaldo, turnuvada gol atan en yaşlı futbolcu olarak da tarihe geçti.