Toroslar EDAŞ, Gaziantep’te Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

TOROSLAR EDAŞ’IN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE YANIT VERME ÇALIŞMALARI

Toroslar EDAŞ, temmuz ayında Gaziantep’te iklim değişikliğinin etkisiyle mevsim normallerinin 6-12 derece üzerine çıkan sıcaklıklara ve artan elektrik talebine rağmen kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak için yürüttüğü çalışmaları sürdürdüğünü aktarıyor. Şirket, Gaziantep’in enerji altyapısını yenileyerek güçlendirirken, bakım, onarım, dijital dönüşüm ve müşteri odaklı projelere de öncelik veriyor.

ARTAN ELEKTRİK TALEBİNE YANIT VERİLİYOR

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ’ın Gaziantep genelindeki elektrik kullanımı, ay ortasına gelindiğinde 785 MW’a ulaşarak temmuz ayının başına göre neredeyse yüzde 55 arttı. Aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların yoğun kullanıldığı şehir merkezlerinde, elektrik hatlarını besleyen trafolar tam kapasiteye dayandı. Toroslar EDAŞ ekipleri, artan talep karşısında müşterilerinin enerji kullanım konforunu korumak için gece gündüz sahada çalışarak trafoları soğutmakta, yük dengelemesi için bağlantıları düzenlemekte ve yeni trafo kurulumlarını hızlandırmaktadır.

ACİL MÜDAHALE PLANI VE YENİ YATIRIMLAR

Şirketten yapılan açıklamada, aşırı sıcakların etkisiyle elektrik talebinin artması sonucunda “Toroslar EDAŞ ekipleri son bir haftadır gün boyu ve gece boyunca sahada çalıştı. 25 Temmuz’da, 46 mahallede yaşanan arızalara anında müdahale edildi. Elektriğin dengeli dağıtılması için 12 mahallede hat düzenlemeleri yapıldı, 10 trafoya soğutucu sistem takıldı.” denildi. 26 Temmuz’da, 61 mahallede benzer sorunlar giderildi. Aşırı yük nedeniyle yanan 3 trafo ve 1 dağıtım panosunun yenilendiği ve kapasitenin artırıldığı ifade edildi. Ayrıca, “Yüksek elektrik kullanımının trafo kapasitelerini zorladığı bölgelerde 8 yeni enerji hattı tesisi yapılarak zarar gören saha dağıtım kutuları yenilendi.” bilgisi paylaşıldı.

BAKIM VE YENİLİK ÇALIŞMALARI

Toroslar EDAŞ, 2025 yılının ilk 6 ayında Gaziantep genelinde 10 bin 934 trafo ve 26 bin 577 kilometrelik enerji hattında bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu. Aydınlatma ve bakım çalışmaları kapsamında Araban, İslahiye, Karkamış, Nurdağı, Nizip, Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde 5 bin 889 aydınlatma armatürünün elden geçirildiği belirtildi. 107 trafo, 93 pano ve 55 dağıtım merkezinde bakım yapılarak elektrik altyapısının güçlendirildiği bildirildi. Ayrıca, toplam 682 kilometrelik elektrik hattında bakım çalışması yapılarak olumsuz hava koşullarına karşı hazırlık sağlandı. Yeni yatırımlarla şehir genelinde 536 kilometre yeni kablo döşendi, 2 bin 102 yeni aydınlatma armatürü takıldı, 277 yeni elektrik panosu ve 146 yeni trafo merkezi kurularak Gaziantep’in enerji altyapısının sağlamlaştırıldığı aktarıldı.

Toroslar EDAŞ, 2025 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirdiği bu yatırımlarla 950 binden fazla müşterisine daha güvenli ve kesintisiz enerji sunmayı hedefliyor.

ÖNEMLİ

Mevlid Kandili, 2025’te 3 Eylül’de

Vatandaşlar, Mevlid Kandili hakkında bilgi edinmek için "Yarın kandil mi?" ve "Mevlid Kandili ne zaman?" sorularını soruyor. Kandil kutlamalarıyla ilgili detaylar merak ediliyor.

Esenyurt’ta Kadın, Sarhoş Komşudan Rahatsız

Esenyurt'ta bir kadın, alkol alan komşusunun tehditleriyle karşı karşıya kaldı. "Seni öldüreceğim" diyen komşu, apartman sakinlerinde korkuya neden oldu.

Daha Fazlası!