GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖREVDE
Türk polisi, gece gündüz demeden vatandaşın güvenliği için görev yapıyor. Güvenlik güçleri, sadece yurt içinde değil yurt dışında da faaliyetlerini sürdürüyor. Ülkede işlenmiş hiçbir suç, cezasız kalmıyor.
SON OPERASYONUN DETAYLARI
Son yapılan çalışmanın detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı. Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan C.Ç., M.E.Ö., E.Y.B., Ü.A., S.K. ve M.G. ile ulusal seviyede aranan M.B., K.C.H., E.G., G.Ş. ve M.Y isimli şahıslar yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdük” sözleriyle durumu açıkladı.
İADELER SAĞLANDI
Bakan, “Bu şahıslar ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak operasyonel iş birliğiyle yakalandı” dedi. Aranan şahıslardan C.Ç., A.T.’nin liderliğini yaptığı suç örgütü üyesi olarak Gürcistan’da; M.E.Ö., Daltonlar suç örgütü üyesi olarak Gürcistan’da; E.Y.B., birçok suçtan Gürcistan’da; Ü.A., yine Gürcistan’da; S.K., kasten öldürme suçundan Karadağ’da; M.G., kasten öldürmeye teşebbüs suçundan İsveç’te; M.B., Banlılar organize suç örgütü üyesi olarak Gürcistan’da; K.C.H. ve E.G. uyuşturucu suçlarından Gürcistan’da; G.Ş., çeşitli suçlardan Gürcistan’da; M.Y. ise Japonya’da yakalanarak Türkiye’ye iadeleri sağlandı.
POLİS HİÇBİR SUÇLUYA GÖZ YUMMAYACAK
Bakan Yerlikaya, “Adalet Bakanlığımız ile operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türk polisinden kaçamayacaklar” diyerek, operasyona katılan Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer başkanlıkları da tebrik etti. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun suçlular Türk polisinden kaçamıyor.