13 Elektrikli Araç Fiyatları Düştü

Birleşik Krallık’ta elektrikli araç sahibi olmayı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Elektrikli Araç Hibesi programı, 13 yeni modelin eklenmesiyle genişletiliyor. Nissan, Renault ve Vauxhall firmalarına ait toplamda 13 elektrikli araç, bu program kapsamında yer alıyor. Bu hafta başında açıklanan 4 yeni Citroën modeline ek olarak, yeni dahil edilen araçlar sayesinde sürücüler, hibe kapsamında 1.500 sterlin tasarruf elde edebilecek.

Daha Ucuz, Daha Erişilebilir

Araç fiyatı 37 bin sterlinin altında olan modeller, satış aşamasında otomatik olarak 1.500 sterlinlik bir indirimle satılacak. Böylelikle Birleşik Krallık’ta elektrikli araç sahibi olma süreci hem daha ekonomik hem de daha erişilebilir hale geliyor. Hükümetin 650 milyon sterlinlik Değişim Planı çerçevesinde gerçekleştirilen bu destek, elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı ve sanayi ile istihdamı güçlendirmeyi amaçlıyor. Ülkenin 2024 yılında Avrupa’nın en büyük elektrikli araç pazarı olma hedefine ulaşması için toplamda 4,5 milyar sterlinlik bir yatırım planı bulunuyor.

İşte Yeni Eklenen Marka ve Modeller

Eklenen yeni modeller arasında Renault Alpine A290, Renault Megane, Renault 4, Renault 5, Renault Scenic, Nissan Micra, Nissan Ariya, Vauxhall Corsa Electric, Vauxhall Combo Life Electric, Vauxhall Astra Electric, Vauxhall Mokka Electric, Vauxhall Frontera Electric ve Vauxhall Grandland Electric yer alıyor. Daha önce tanıtılan Citroën modelleri ise Citroën ë-C3, Citroën ë-C4, Citroën ë-C5 ve Citroën ë-Berlingo olarak sıralanıyor. Ulaştırma Bakanı Heidi Alexander, “Ailelerin elektrikliye geçişini daha kolay ve ucuz hale getirme sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu, sürücüleri desteklemek, parayı insanların cebine geri koymak ve büyümeyi sağlamakla ilgili” diye belirtiyor. Otomotiv sektöründen de program genişlemesine olumlu yanıt geliyor. Nissan Motor GB Genel Müdürü James Taylor, “Bu plan, hem müşterilere hem de üreticilere, Birleşik Krallık’ın elektrikli araçlara öncelik verdiğini gösteriyor” ifadesini kullanırken; Vauxhall Genel Müdürü Steve Catlin, “Bu destek, daha fazla İngiliz sürücünün elektrikli araç avantajlarından yararlanmasını sağlayacak” şeklinde açıklamada bulunuyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.