İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali İhsan Aktaş’ın elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmayı sürdürüyor. Soruşturma çerçevesinde, 25 şüphelinin İSFALT ve İETT’den aldığı ihalelere fesat karıştırdığı ortaya çıktı. Bu ihalelerin komisyonlarında yer alan kişiler ile ihale yetkililerinden oluşan şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul, Antalya, Çanakkale, Trabzon, Bursa ve Giresun’da operasyonlar gerçekleştirildi.
İETT GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
Gerçekleştirilen operasyonda 20 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in yer aldığı öğrenildi. Diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
TOPLAM ŞÜPHELİ SAYISI 355 OLDU
Ayrıca, İBB’ye yönelik yolsuzluk iddiaları kapsamında 104 şüphelinin tutuklu olduğu, 216’sına adli kontrol tedbiri uygulandığı bildirildi. Soruşturma kapsamında 15 şüpheli için yakalama çalışmaları sürdürüyor. Son operasyonla birlikte toplam şüpheli sayısı 355’e ulaştı.
then "Add to Home Screen"