9 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismar İddiası

İSTANBUL’DA CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARI GÜNDEME GELDİ

İstanbul’daki bir devlet hastanesinde, ağır zihinsel ve bedensel engelli 9 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bu konuda bazı basın organlarında haberlere yer verilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, 1 Mayıs 2025 tarihinde resmi bir açıklama yaptı. Bakanlık, olaya ilişkin şüpheli durumun hekimler tarafından tespit edildiğini ve bunun adli makamlar ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile hemen paylaşıldığını aktardı. Ayrıca, adli ve idari süreçlerin titizlikle takip edileceği ve gelişmelerin şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurulacağı vurgulandı.

OLAYIN DETAYLARI VE SORUŞTURMA SÜRECİ

İddialar, İstanbul’daki bir devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 9 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı yönünde gelişti. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, serebral palsili ve ağır zihinsel-bedensel engelli olan çocuk, 19 Mart 2025 tarihinde zatürre tanısıyla hastanenin çocuk cerrahisi servisine yatırıldı. 30 Mart’ta solunum cihazına bağlanarak yoğun bakıma alınan çocuğun, 7 Nisan 2025’te yapılan muayenesinde doktorlar genital kanama buldu. Yoğun bakım sorumlusuna bildirilen durum üzerine çağrılan kadın doğum uzmanı, çocukta cinsel istismar bulguları tespit etti. Olayın şüphelerle ortaya çıkmasının ardından hastane yönetimi, Sağlık Bakanlığı, savcılık ve emniyetin dahil olduğu bir soruşturma sürecini başlattı. Bu kapsamda, yoğun bakıma girip çıkan 20 sağlık çalışanı ile aile üyeleri dahil toplamda 26 kişi hakkında soruşturma açıldı. Hastane yöneticileri, “Olayın yüksek ihtimalle hastanede gerçekleştiğini” ve adli tıp raporunun sonucuna göre durumu netleştireceklerini belirtti. Yetkililer, “Kimsenin şüphesi olmasın, bu konular ötelenmez, hassasiyetle müdahale ediyoruz,” dedi.

SALGI BAKANLIĞI’NDAN RESMİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, 1 Mayıs 2025’te bu olay hakkında resmi bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi. Bakanlık, bazı basın organlarında çıkan “devlet hastanesinde cinsel istismar” haberlerine ilişkin açıklama yapma gereği duyduğunu bildirdi. Açıklamada, duruma ilişkin bilgiler verildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

TCMB, Parolapara’nın Faaliyet İznini İptal Etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye verilen elektronik para kuruluşu faaliyet iznini iptal etti. Bu karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.