Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Moldova ile diplomatik ilişkilerin 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Dışişleri Bakanlığı’ndan, “Ortak sınırımız olmasa da komşu olarak gördüğümüz ve Türkiye için önemli bir dost ve stratejik ortak olan Moldova’yla ilişkilerimizin 30 yıl içerisinde karşılıklı saygı ve güven temelinde geliştiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz” açıklaması yapıldı.

Stratejik ortaklığın, ülkeler arasındaki dostluğun ulaştığı seviyenin somut yansıması olduğu belirtilerek, “Ortak sınırımız olmasa da komşu olarak gördüğümüz ve Türkiye için önemli bir dost ve stratejik ortak olan Moldova’yla ilişkilerimizin 30 yıl içerisinde karşılıklı saygı ve güven temelinde geliştiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Stratejik ortaklığımız, ülkelerimiz arasındaki dostluğun ulaştığı seviyenin somut yansımasıdır. Türkiye, Moldova Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü, istikrarını, refahını ve kalkınmasını geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de desteklemeye devam edecektir” denildi.

İlişkilerin her alanda daha üst seviyeye çıkarma hedefinde olunduğu kaydedilen açıklamada, “Moldova’da yaşayan soydaşlarımız Gagauzlar, ülkelerimiz arasında örnek bir dostluk ve iş birliği köprüsü kurmaktadır. Güçlü bir Moldova ile birlikte gelişen müreffeh bir Gagauz Yeri’nin, Türkiye-Moldova ilişkilerini daha da güçlendirmeye devam edeceğine inancımız tamdır. Önümüzdeki on yıllarda ikili ilişkilerimizin her alanında çok yönlü iş birliğimizi daha da üst seviyelere çıkarmak hedefinde Moldovalı dostlarımızla birlikte çalışma irademizi teyit ediyoruz” ifadesine yer verildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Elektrikli Araçlar İçin İstasyon Bulma Dönüşümü

e-Devlet mobil uygulamasına eklenen "Şarj İstasyonları" özelliği, elektrikli araç sahiplerine en yakın şarj noktalarını gösteriyor ve istasyonların doluluk durumunu takip etme imkanı sunuyor.

Hale Soygazi Yıllara Meydan Okumaya Devam Ediyor

Türk sinemasının önemli isimlerinden Hale Soygazi, 74 yaşında olmasına rağmen güzelliği ve zarafeti ile dikkat çekmeye devam ediyor. Sanat kariyeri boyunca iz bırakan Soygazi, gündemde kalmayı başarıyor.

Emekli Maaşları İçin Yeni Hesaplama Dönemi Başlıyor

2024'teki emekli zammıyla birlikte en düşük emekli maaşı yüzde 18,6 artışla 20 bin TL'ye yükseldi. Bu düzenleme yaklaşık 5 milyon emekliyi etkiliyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın’dan Hakem ve Futbolculara Tepki

Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından hakemle rakip takım oyuncularına süre konusunda eleştirilerde bulundu.

Beşiktaş Alanyaspor ile Kıyasıya Mücadele Etti

Beşiktaş, yeni transferlerinin mücadele ettiği karşılaşmada Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Hyeon-gyu Oh, siyah-beyazlı formayla ilk golünü kaydetti.