Yunanistan’a bir uyarı daha

Atina ile Ankara arasında yaşanan gerilimle ilgili Yunanistan’a Ege Adaları ile ilgili bir uyarı daha verildi.

Türkiye; Yunanistan’ın uluslararası antlaşmalara rağmen yıllardır silahlandırmayı sürdürdüğü Ege adaları sorununda tavır ve uyarılarını bir kez daha yineledi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, “Yunanistan’dan gayri askerî statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuku ve antlaşmaları ihlal eden faaliyetlerine bir an evvel son vermesini beklediğimiz kuvvetle vurgulanmıştır” denildi. Türkiye ile Yunanistan arasında temel sorunları; kıta sahanlığı, karasular, FIR hattı, ihtilaflı bölgeler, Batı Trakya’daki Türk azınlığa yönelik hak ihlalleri ve adaların silahlandırılması oluşturuyor. Türkiye; Doğu Ege Adalarının uluslararası antlaşmalar hilafına silahlandırılmasını, Ege Denizi’nde birbiriyle bağlantılı ve Türkiye’nin temel hak ve çıkarlarını doğrudan etkileyen bir dizi sorundan biri olarak görüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.