AFAD yardıma gidiyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Fas’ta meydana gelen deprem sonrası harekete geçti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bölgeye personel ve yardımların ulaştırılması için Faslı yetkililerden çağrı beklendiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan Fas’ta meydana gelen depreme ilişkin yapılan açıklamada, bölgeye ulaştırılmak üzere personel ve çadırların harekete hazır olduğu belirtildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi;

Bugün saat 01.17’de Fas’ın Marakeş şehrinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz, olası bir yardım çağrısına karşın teyyakuz halindedir.

Dost ve kardeş ülke Fas’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Fas’tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi durumunda bölgeye intikal etmek üzere; AFAD, Sağlık Bakanlığı UMKE, Türk Kızılay ve diğer STK’lardan toplam 265 personel harekete hazırdır.

Ayrıca 1.000 adet çadırın bölgeye ulaştırılması için Faslı yetkililerden çağrı beklemekteyiz. Depremden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
Gelişmeleri takip ediyoruz.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD Askerlerine Suriye’de Yapılan Saldırıda Üç Kişi Hayatını Kaybetti

Suriye'de DEAŞ militanının saldırısında 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti. Başkan Trump, saldırıya sert yanıt verileceğini duyurdu.

TBMM’de Enerji Bütçesi Görüşmeleri Başladı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'da yatay sondajla önemli kaya petrolü rezervi keşfettiklerini ve bu yöntemin bölgede yeni üretim fırsatları sunacağını belirtti.

Rıdvan Dilmen Açıklama Yaptı Galatasaray’ın Başarısında

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Antalyaspor'u 4-1 yendiği maçı analiz ederken Icardi hakkında önemli yorumlarda bulundu.

Salah Geri Dönüş Yaptı ve Rekor Kırdı

Liverpool, Premier Lig’in 16. haftasında Brighton'ı 2-0 mağlup etti. Mohamed Salah, yedekten geldiği maçta ikinci golün asistini yaptı. Ferdi Kadıoğlu ise 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray Antalya’da Fırtınayı Esti

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında Antalyaspor'u 4-1 yenerek puanını 39'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.