Elon Musk, Meksika sınırını gezdi

TESLA ve SpaceX’in kurucusu olan dünyaca ünlü girişimci Elon Musk, Amerika-Meksika sınırını gezdi.

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Tony Gonzales ile göçmen yoğunluğunun yaşandığı ABD-Meksika sınırını ziyaret etti.

Musk, düzensiz göçmenlerin en fazla yasa dışı giriş yaptığı Teksas’taki sınır geçiş noktalarının başında gelen Eagle Pass’i ziyaret ettiğini, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımla duyurdu.

Paylaştığı videoda, Musk, Gonzales ile gerçekleştirdiği söz konusu ziyarette, düzensiz göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözlerine kendisinin de Güney Afrika’dan gelen bir göçmen olduğunu ve dolayısıyla göçmen dostu olduğunu söyleyerek başlayan Musk, “Yasal bir göçmenlik sistemiyle çalışkan, dürüst ve ABD’ye katkıda bulunacak herkesin ülkeye girmesine izin verilmesini gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“Kanunları çiğneyenlerin ülkeye alınmaması gerektiğini” kaydeden Musk, New York’taki düzensiz göçmen krizine de dikkati çekti.

Musk, “(Düzensiz göç konusunda) Bir şeyler yapmazsak, New York’ta gördüğümüz gibi kamu hizmetlerinde bir çöküş yaşayacağız.” yorumunu paylaştı.

Diğer taraftan Gonzales ise Meksika sınırına gelen göçmenlerin sayısının arttığını belirterek, bu durumun “Biden yönetiminin hatası” olduğunu ifade etti.

Gonzales, “Kapanmak üzere olan bir hükümetimiz var ve kapanacak. Ancak hükümeti yeniden açarak ve partiler üstü bazı sınır güvenliği tedbirleri getirerek bir fırsatımız olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Yeni Konut Projeleri Satışa Sunuldu

Konut sektöründeki büyük projeler peş peşe tanıtım yaparken, Artaş Holding de özel kampanyalarla müşteri çekmeyi hedefliyor.

Forte Bilgi İletişim Tarımda Yapay Zeka İle İnovasyona İmza Atıyor

Adana'da yapay zeka ile desteklenen tarım teknikleriyle üretilen çilekler, kısa sürede yurt dışına açılarak, 7 ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Trump’tan Venezuela İle Gerginlikte Yeni Açıklamalar

ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki askeri müdahale olasılığını gündeme getirerek, Nicolas Maduro'nun kendisini en iyi tanıdığını ifade etti.

Hakkari’de Kaçak Yaban Keçisi Avcısına Ağır Ceza

Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini avlayan bir kişiye 956 bin 619 lira ceza ve tazminat verildi. Doğa Koruma ekipleri olayı tespit etti.

CHP’de İstifa Krizi Derinleşiyor: 100 Üye Ayrıldı

İki CHP meclis üyesi, Ercan Duman ve Mutlu Nak, partilerinden ayrıldıklarını duyurdu. İkili, gelecekteki çalışmalarına AK Parti çatısı altında devam edeceklerini belirtti.