Mehmet Şimşek “Resmi Aracınızı Satın TOGG Alın”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, valilere mali sorumluluk çağrısında bulunarak, kamu sektöründe maliyet düşürücü önlemlere uymalarını istedi.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz salı günü düzenlediği Valiler Toplantısı’nda Şimşek, 81 ilin valilerine seslendi. Mali kısıtlamanın önemini vurguladı ve aşağıdaki kilit noktaları paylaştı:

Dinleyicilere hitap eden Şimşek, tüm bakanların tasarruf tedbirlerine uyması gerektiğini vurgulayarak, harcanan her kuruşun şahıslara değil halka ait olduğunu vurguladı. Mütevazı ve gösterişsiz kamu yönetiminin önemine dikkat çekerek, özellikle araç kullanımından tanıtım giderlerine kadar çeşitli alanlarda hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin küresel kalkınma yarışında öne çıkması için hazırlanan programın önemine işaret etti. Fiyat istikrarını sağlamaya ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeye odaklanan program, enflasyon oranlarını düşürmek için uluslararası standartlarla uyumlu hale getiriliyor.

Valilere seslenen Şimşek, “Tasarruf tedbirleri tüm bakanlıklar için elzemdir ama özellikle valiler olarak sizler için çok önemlidir. Araç kullanımından promosyon giderlerine kadar maliyet düşürücü önlemlere bağlı kalmaktan hepiniz sorumlusunuz. 2024’te bütçeye tam olarak uyarsak 2,7 trilyon liralık bir açıkla karşı karşıya kalacağız. Bu açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçlu. Borçla finansman, mevcut yüksek faiz ortamında ülke kaynaklarını faiz ödemelerine yönlendirmek anlamına gelir. Dolayısıyla size de bir görev düşüyor” dedi.

Şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çeken Şimşek, valileri yerel yatırımların takibi konusunda uyanık olmaya çağırdı. Tespit edilen gayri resmi faaliyetleri bildirmeleri için onları teşvik etti ve eğlence sektörünün izlenmesinde, beyan edilmemiş satışların belirlenmesinde ve yakıt, tütün ve alkollü içeceklerle ilgili sorunların ele alınmasında desteğin önemini vurguladı.

Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Bakan Şimşek’in, Türkiye’nin yerli otomobil markası TOGG’u satın almak isteyen bazı valilere “Resmi otomobilinizi satın, TOGG’u alın” önerisinde bulunduğu bildirildi.

Hükümet yetkilileri ekonomik zorluklarla boğuşurken, Şimşek’in mali sorumluluk çağrısı, ülkenin kaynaklarını korumak için ihtiyatlı mali uygulamaların önemini vurguluyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni İddialarla Gündemde

Eski spiker Nur Köşker, tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un kendisine taciz ettiğini iddia ederek, bu nedenle istifa edip Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Enver Aysever Gece Saatlerinde Gözaltına Alındı

Gazeteci Enver Aysever, gece saatlerinde gözaltına alındı. Avukatı, gözaltının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na yönelik eleştiriler nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

İstanbul’da Taksi Plakalarına Yönelik Vergi Denetimi Başladı

Taksi plakası alım satımı yapanlar, değerleri düşük gösterdikleri için denetimle karşı karşıya kaldı. Bu durum, usulsüzlüğe karşı alınan önlemlerin bir parçası olarak ortaya çıktı.

Meteorolojiden 47 Kente Yağış Uyarısı

Yurdun 42 ilinde sağanak yağış yaşanacak, 5 ilde kar ve karla karışık yağmur görülecek. İç kesimlerde ise sis etkili olacak.

Uyuşturucu Soruşturmasında Mehmet Akif Ersoy Tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile birlikte toplam 4 kişi tutuklandı.