Qualcomm son teknoloji yapay zeka araçları

Qualcomm, yapay zeka teknolojilerindeki en son gelişmelerle Android kullanıcı deneyimini yeni zirvelere taşımayı hedefliyor. Şirket, akıllı telefonlara entegre edilmiş yenilikçi yapay zeka araçlarıyla kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve etkileşimlerini zenginleştirmeyi planlıyor. Bu yeni araçlar yalnızca cihazınızın yeteneklerini en üst düzeye çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda yapay zekanın tüm gücünden de yararlanacak.

Mobil Dünya Kongresi 2024’te Qualcomm, Android telefonlar için Snapdragon serisi yonga setleri aracılığıyla sağlanan yapay zeka yeteneklerinin repertuarını genişletiyor. Çip üreticisi, Snapdragon 8 Gen 3 amiral gemisi yonga seti ile sesle etkinleştirilen medya düzenleme, Stable Diffusion kullanarak görüntü oluşturma ve Meta gibi büyük dil modelleri üzerine inşa edilmiş sağlam sanal asistan işlevleri gibi etkileyici yapay zeka yeteneklerini zaten sergilemişti.

Bugün, şirket bu AI süper güçlerini daha da artırıyor. İlk dikkate değer ekleme, bir akıllı telefonda Büyük Dil ve Görme Asistanı (LLaVa) çalıştırma yeteneğidir. Bunu, ChatGPT’ye benzer, Google Lens’e benzer yeteneklere sahip bir konuşma robotu olarak düşünün. Qualcomm’un çözümü yalnızca metin girişini kabul etmekle kalmaz, aynı zamanda görüntüleri de işleyebilir.

Örneğin, ona bir şarküteri tahtasının resmini gösterebilir ve buna dayalı sorular sorabilirsiniz. 7 milyar parametreyi işleyebilen bir Büyük Dil Modeli (LLM) üzerine inşa edilen AI asistanı, giriş görüntüsünde görülen tüm meyveleri, peynirleri, etleri ve kuruyemişleri tanımlayabilir ve size anlatabilir. Ayrıca, takip sorgularına yanıt vererek sorunsuz bir konuşmayı kolaylaştırabilir. ChatGPT gibi ürünler de çok modlu yetenekler kazanmış olsa da, yani görüntü girdilerini işleyebilseler de, burada çok önemli bir ayrım var.

ChatGPT ve Copilot gibi ürünler büyük ölçüde bulut tabanlı bir mimariye dayanır, yani verileriniz uzak sunucularda işlenir. Qualcomm’un hamlesi cihaz üzerinde işlemeye yönelik. Her şey telefonunuzda gerçekleştiğinden, tüm süreç daha hızlı hale gelir ve gizlilik ihlali riski azalır.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.