Arçelik, Avrupa’da artık Beko olarak ticaret yapacak

Arçelik, Koç Grubu’nun önde gelen şirketlerinden biri olarak globalleşme stratejisi kapsamında Avrupa’da ticari faaliyetlerini artık Beko markası altında yürütecek. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada bu kararı duyurdu. Arçelik’in Avrupa’daki kurumsal markasını Beko olarak değiştirme kararıyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Globalleşme stratejimiz kapsamında Arçelik A.Ş.’nin, Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak olup böylece, tüm dünyadaki çalışanlarımız ve operasyonlarımızın ortak bir kurumsal marka çatısı altında bir araya getirilmesi hedeflenmektedir.

“Beko, dünya genelinde 57 ülkedeki iştirakleri aracılığıyla faaliyet gösteren ve 55.000 çalışanıyla 13 ülkede 45 üretim tesisi bulunan bir markadır. Beko, sahibi olduğu veya limitli marka kullanım hakkına sahip olduğu 22 ürün markasıyla global düzeyde faaliyet göstermektedir. Arçelik’in Türkiye’deki faaliyetlerini ise Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden sürdüreceği ve bu kapsamda Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure gibi yerel değer yaratan markalarla çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Bu değişiklik, Arçelik’in global pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedeflerken, Beko markasının Avrupa’daki bilinirliğini ve rekabet gücünü artırması beklenmektedir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Özgür Özel Bahçeli ile Selamlaştı Genel Kurulda

2026 bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı. Siyasi yumuşama sinyalleri, liderlerin selamlaşması ve karşılıklı jestlerle gözlemlendi. Özgür Özel'in Bahçeli'yle tokalaşması dikkat çekti.

Pegasus Hava Yolları Czech Airlines’i Satın Alıyor

Pegasus Hava Yolları, Çekya merkezli Czech Airlines ile Smartwings'i toplamda 154 milyon euroya bünyesine kattı.

Kartalkaya Yangın Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Grand Kartal Otel'deki yangın faciasıyla ilgili davanın gerekçeli kararı yayımlandı. 406 sayfada, ihmallerin ağırlığı ve kurtarma sürecindeki gecikmelere dikkat çekildi.

Boşanma Aşamasında Eşini Bıçaklayan Şüpheli Gözaltına Alındı

Aydın'da bir çift, boşanma davası sonrası adliye önünde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle biri eşini bıçaklayarak gözaltına alındı.

Erdoğan: 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Esad rejiminin devrilmesinin yıl dönümünde Suriye halkına Türkiye'nin selam ve sevgilerini iletti.