YÖK iddialara karşı açıklama yaptı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın ve yayın organlarında çıkan Sudanlı ve Filistinli öğrencilere koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği iddialarını yalanladı. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu iddia asılsızdır ve YÖK böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti. Açıklamada, özellikle Ukrayna krizinde olduğu gibi savaş nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilere uygun şartları sağlayanlara yatay geçiş hakkı, diğerlerine ise “özel öğrencilik” imkânı tanındığı vurgulandı. Türkiye’nin savaş mağduru öğrencilere kapılarını açık tuttuğu ve bu öğrencilere gerekli şartları sağlamaları halinde yatay geçiş için üniversitelere başvurma imkânı tanıdığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, bu özel öğrencilik imkânının Türk vatandaşı öğrenciler için bir hak kaybına yol açmayacağı ve Türkiye’nin savaş mağduru öğrencilere destek vermeye devam edeceği belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.