CHP, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüme kararlılığını sürdürüyor gibi görünüyor. Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak Taksim’in kapatılması kararını gözden geçirmesini istemesi ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in açıklamaları, parti için önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Bu durum, 1 Mayıs’ın sembolik önemini ve Taksim’in kutlamalar için bir merkez olarak görülmesini vurguluyor. CHP, Taksim’de gerçekleştirecekleri etkinliklerle emeği, adaleti ve sömürüden arınmış bir düzeni savunmayı amaçlıyor gibi görünüyor. Özgür Özel’in, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirileceğine ilişkin güvence vermesi ve CHP üyelerinin gerekirse görev yapabileceğini belirtmesi, parti açısından ciddiyetle ele alınan bir konu olduğunu gösteriyor.
FLAŞ FLAŞ FLAŞ
Gündem
Yılın Ülkesi Suriye Olarak Seçildi
The Economist dergisi, 2025 yılı için yılın ülkesi olarak Suriye'yi belirledi. Bu karar, Suriye'nin uluslararası gündemdeki önemine dikkat çekiyor.
Gündem
Kılıçdaroğlu’ndan Değişim İddialarına Cevap Geldi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif siyaseti bıraktığına dair iddialar, çalışma ofisi ekibi tarafından kesin bir dille reddedildi.
Gündem
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadeye Çağrıldı
Ünlü kişilerle ilgili yapılan uyuşturucu soruşturmasında, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran’ın şüpheli olarak ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Gündem
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üçüncü Toplantısını Bekliyor
Asgari ücret zammı için üçüncü toplantı öncesi gözler komisyonda. Toplantının tarihi henüz belirlenmedi, olası zam oranları merak ediliyor.
Gündem
Türkiye-Umman Ekonomik İlişkilerde Yeni Hedefler Belirlendi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ummanlı Bakan Qais Mohammed Al Yousef'in liderliğinde düzenlenen toplantıda, Türkiye ile Umman arasında işbirliği protokolü imzalandı.
then "Add to Home Screen"