Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun Çalışmaları Sürüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun hizmete açık olmayan 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı etabında çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, 2025 yılına kadar bu hattı tamamlayıp hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bakan Uraloğlu, ülke genelinde hizmete sunulan raylı sistem hatlarının uzunluğunun 434 kilometreye ulaştığını açıkladı. Ayrıca, İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi şehirlerde inşaatı devam eden 79,4 kilometrelik kent içi raylı sistem hatlarının yanı sıra planlanan yeni 324,1 kilometrelik hatların da olduğunu belirtti.
İnşaat Çalışmalarında İlerleme ve Hedefler
Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimi hizmete açıldıktan sonra İstanbul genelindeki hat uzunluğunun 161,8 kilometreye ulaştığını vurgulayan Uraloğlu, şu anda devam eden Altunizade-Çamlıca Camisi-Bosna Bulvarı Metrosu ve Arnavutköy-Halkalı etaplarının yapım çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Bu projelerin tamamlanmasıyla ülke genelinde 837,5 kilometrelik kent içi raylı sistem hattı inşa edilmiş olacak.
Ulaşımı Geliştirmeye Yönelik Çalışmalar
Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın tamamlanmasıyla İstanbul’un en uzun ve en hızlı metro hattına sahip olmayı hedeflediklerini belirtti. Vatandaşlara zaman tasarrufu sağlayacak olan bu metro hattının açılmasıyla, İstanbul’da ulaşımın yer altına indirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul’un daha fazla metro hattına ihtiyacı olduğunu ve planlamaların bu doğrultuda ilerletilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, İstanbul’a yapılan bu yatırımların her zaman destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.
then "Add to Home Screen"