Ehl İptal Edilecek, Cezalar Artıyor!

YENİ EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

İçişleri Bakanlığı, üzerinde çalıştığı eylem planında önemli bir aşamaya ulaştı. Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenen düzenleme ile trafik cezalarının caydırıcılığını artırmak hedefleniyor. Yapılacak düzenleme ile birçok trafik kusuru için sürücülere ‘ehliyet iptal’ cezası uygulanacağı bilgisi geldi. Trafik cezalarıyla ilgili değişiklik içeren düzenlemenin komisyon görüşmelerinin cuma günü başlaması planlanıyor.

KIRMIZI IŞIK İHLALİNE AĞIR CEZA

Önerilen kanun teklifi kapsamında bulunacak maddelere göre, tekrar eden kırmızı ışık ihlalleri durumunda sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek. Şu anda kırmızı ışıkta geçme cezası 2 bin 167 lira olarak uygulanıyor. Ancak yeni düzenleme ile ilk ihlal için bu ceza 5 bin liraya, ikinci ihlal için 10 bin liraya ve üçüncü ihlal için 15 bin liraya çıkarılacak. Bu tedbirler, trafik güvenliğini artırmayı ve sürücülerin kurallara uymasını sağlamayı hedefliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Şırnak’ta Freni Boşalan Vinç 6 Araca Çarptı

Cizre'de freni boşalan bir vinç, hareket halindeki 6 araca çarparak 7 kişinin yaralanmasına neden oldu.

D-650 Karayolunda Trafik Kazası: Otomobil Tarlaya Devrildi

Adapazarı'nda bir hafif ticari araçla çarpışan otomobil, devrildi. Kazada 5 kişi yaralandı.

Kırıkkale’de Otomobil ile Minibüs Kafa Kafaya Çarpıştı

Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında bir otomobil ve minibüs çarpıştı. Olayda iki kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Beykoz’da Dron Destekli Trafik Denetimi Uygulandı

Beykoz'da drone ile yapılan trafik denetiminde, kurallara uymayan 43 araç için toplamda 93 bin 183 lira ceza kesildi.

Alkollü Sürücü Refüje Çıktı: Yaralı Minibüs Kazası

Gazipaşa'da bir minibüs, kontrolden çıkarak refüjdeki bir ağaca çarptı. Kazada yaralanan sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.