Dört Yaşındaki Çocuk Açlıktan Öldü!

İsrail’in uyguladığı sıkı abluka nedeniyle Gazze’de yetersiz beslenme sorunu yaşayan dört yaşındaki Muhammed Mustafa Yasin, hayatını kaybetti. Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Yasin’in cenazesi başında basına yaptığı açıklamada, “Bu, İsrail’in uyguladığı açlık politikası sonucu ölen çocuklardan biri. Gazze kenti sakinlerinden olan Yasin, aç bırakılarak öldürüldü.” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Basal, Yasin’in Gazze’de açlıktan ölen ilk çocuk olmadığını belirtti ve Gazze’ye gıda ile içecek girmediği sürece pek çok çocuğun aynı kaderi paylaşacağını uyardı. “Bu çocuğun yaşaması, büyümesi ve mutlu olması gerekiyordu ama İsrail onu bundan mahrum bıraktı. Bu nedenle, uluslararası toplum ve kuruluşlar ile içinde zerre kadar insanlık kalmış olanların, bu işkenceye son vermek için harekete geçmesi gerekiyor.” diyen Basal, harekete geçilmediği takdirde daha fazla “Yasin”lerin öleceği vurgusunu yaptı.

80 GÜNDE 326 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Gazze’deki Filistin Hükümeti, İsrail’in uyguladığı sistematik aç bırakma politikası nedeniyle son 80 günde 326 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ofis, 80 günlük kuşatma sürecinde, 58 kişinin yetersiz beslenmeden, 242 kişinin gıda ve ilaç eksikliğinden, 26 böbrek hastasının ise sağlık hizmeti yetersizliğinden dolayı öldüğünü ve 300’den fazla düşük vakasının da kaydedildiğini bildirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna, Akdeniz’de Rus Petrol Tankerini Vurdu

Ukrayna, Akdeniz'de Rusya'ya ait bir petrol tankerine düzenlediği saldırıyı "özgün bir operasyon" olarak duyurdu ve geminin ciddi şekilde zarar gördüğünü bildirdi.

İzmit’te İHA Düşüşü Üzerine İnceleme Başlatıldı

İzmit kırsalında düşen insansız hava aracı, olay yerinde ekiplere müdahale ettirdi.

Zuhal Böcek Ve Diğerleri Tahliye Oldu

Antalya'daki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in yanı sıra H.T.A. ve S.E. serbest bırakıldı.

Uyuşturucu Davasında ICRYPEX Başkanı İçer’e Müebbet İstendi

ICRYPEX Başkanı Gökalp İçer'e, uyuşturucu ticareti ve kadına karşı olası kasten öldürme suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Beşiktaş’ta Kaleci Günok Ayrılmak İstiyor İddiası

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın eldivenleri Ersin Destanoğlu'na vermesiyle Mert Günok'un takımdan ayrılması gündeme geldi. Deneyimli kaleci, düzenli oynayabileceği bir takım arayışında.