METROBÜS SİSTEMİ HİZMETE GİRDİ
Sakarya, Türkiye’de İstanbul’dan sonra metrobüs sistemine geçen ikinci şehir olma unvanını elde etti. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği toplu taşıma hattı, bu sabah itibarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Eylül ayına kadar ücretsiz olacak seferler, halktan yoğun ilgi gördü.
16,5 KİLOMETRELİK GÜZERGAH
Camili Valilik Kavşağı ile Gar Meydanı arasında uzanan 16,5 kilometrelik hat, toplamda 10 durak ile vatandaşlara hizmet verecek. Metrobüsler, bu iki nokta arasındaki ulaşımı yaklaşık 25 dakikada tamamlıyor. Güzergah üzerindeki duraklar arasında Camili (Valilik), Karaman (Evrenköy), Karakamış, Okullar Bölgesi, Yazlık, Şeker Mahallesi, Şeker Camii, Millet Bahçesi, Orta Garaj ve Gar Meydanı yer alıyor.
SEFERLERİN BAŞLANGICI
İlk metrobüs seferi sabah 07.30’da başladı. Gün boyunca sürecek seferlerin sonuncusu ise 19.15’te yapılacak. Yetkililer, sistemin teknik altyapısının geliştirilmesi ile sefer sıklığının artacağını belirtiyor.
ÜCRETSİZ HİZMET İMKANI
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yeni sisteme kolayca alışabilmesi amacıyla metrobüs seferlerini Eylül ayı sonuna kadar ücretsiz olarak sunma kararı aldı. Sefer saatleri, duraklar ve anlık bilgiler SAKUS mobil uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.
PROJEDEKİ ÇALIŞMALAR
Yaklaşık 350 personelin 6 aylık süre zarfında yürüttüğü çalışmalar sonucunda tamamlanan metrobüs projesinin ilk test sürüşü, 29 Haziran’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
then "Add to Home Screen"