YENİ BİLRİKŞİ RAPORU HAZIRLANACAK
Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasıyla alakalı olarak yeni bir bilirkişi raporu hazırlanacak. Grand Kartal Otel’de yaşanan yangında 36’sı çocuk, 78 kişi hayatını kaybetti. Bu yangın nedeniyle 133 kişi de yaralandı. Soruşturma kapsamındaki sanık sayısı ise 32 olarak belirlenirken, 19 kişi tutuklu konumda. 7 Temmuz’da yapılan davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, dava ile ilgili eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 22 Eylül’e erteledi.
İTFAİYE RAPORUNDA ŞÜPHELER VAR
Bu süreçte, itfaiyenin yangın öncesi hazırladığı rapor yerinde soru işaretleri doğurdu. Tutuklu itfaiye eri İrfan Acar’ın otelde gerçek anlamda bir denetim yapıp yapmadığının araştırılması istendi. Yapılan kayıtlar incelendiğinde, denetimin 28 Aralık 2024’te gerçekleştirildiği görüldü. Ancak, bu tarihin bir cumartesi gününe denk gelmesi bu durumu daha da şüpheli hale getirdi.
MAHKEME HAREKETE GEÇİYOR
Mahkeme, saha incelemesi yapılmadan belge üzerinden bir rapor hazırlandığı iddialarını incelemeye alacak. Bu amaçla bir bilirkişi raporu daha hazırlanacak. Ayrıca, HTS kayıtları ve belediyeye ait GPS sinyalleri de araştırılacak. Böylelikle İrfan Acar’ın belirtilen tarihte otelde gerçekten denetim yapıp yapmadığı kesin bir şekilde tespit edilecek.
then "Add to Home Screen"