Can Medya’ya Yeni Yönetim Atandı ve Değişiklikler Yapıldı

GÖZALTI OPERASYONU ve EL KONULAN ŞİRKETLER

İstanbul’da başlayıp Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma çerçevesinde, Can Holding yöneticileri arasında bulunan Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş. İlgili operasyonda 6 kişi gözaltına alınmış. Özellikle Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, tedavi amacıyla gittiği hastanede gözaltına alınırken, “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” gibi suçlamalar doğrultusunda gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda Can Holding’e ait Bilgi Üniversitesi, Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV dahil olmak üzere toplamda 121 şirkete el konulmuş. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilenlerden 5’i tutuklanmışken, Kenan Tekdağ ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmış. İki yönetici ise firari olarak aranıyor.

YENİ YÖNETİM ATAMALARI VE GÖREV SÜRELERİ

Medyaradardan Ercan Öztürk’ün aktardığına göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından soruşturma kapsamında el konulan Can Medya’nın yeni yöneticileri resmi olarak atanmış. Habertürk TV, Show TV, Bloomberg HT ve grubun medya ile ilgili diğer tüm kuruluşları, döneminde Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlık yapmış olan İbrahim Paşalı ve Sabah Gazetesi’nde yazılar yazmış olan Hakan Hastaoğlu tarafından yönetilecek. Paşalı ve Hastaoğlu, Flash TV ile Ekotürk gibi kanalların da yöneticiliğini üstleniyor. Hakan Hastaoğlu, Kenan Tekdağ’ın yönettiği medya grubuna bağlı haberturk.com’da daha önce bir dönem editörlük yapmış.

YÖNETİM KURULU DEĞİŞİKLİKLERİ

Ticaret Sicil Gazetesi’nde 24 Eylül 2025 tarihinde yayınlanan bir ilana göre, yeni yönetimde İbrahim Paşalı, Hakan Hastaoğlu, Şeref Safa, Yusuf Öksüzömer, Serdar Karakuş ve Ayşegül Aydoğan Uruş atanmış. Yeni yönetimin görev süresinin 12 Ekim 2028 tarihinde sona ereceği belirtiliyor. Aynı ilanda, görev süreleri sona eren isimler arasında Mehmet Şakir Can, Kemal Can, Mehmet Kenan Tekdağ ve Özgün Öztunç yer alıyor. Can Holding, 12 Mayıs 2025’te Ciner Yayın Holding’in hisselerini devralmış ve o tarihte yeni yönetim kurulu oluşturulmuştu. Mehmet Kenan Tekdağ, bu süreçte Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanırken, Başkan Vekili olarak Mehmet Şakir Can belirlenmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kentsel Dönüşümde Yeni Yönetmelik Değişiklikleri Açıklandı

Kentsel dönüşüm süreçlerinde alınan kararların hızlandığı, katılmayan hak sahiplerinin hisselerinin diğer mal sahiplerine veya kamu kuruluşlarına satılabilmesi için düzenlemeler yapıldığı öğrenildi.

Bitcoin’de 24 Saatte 730 Milyon Dolar Tasfiye

Son 24 saat içinde kripto para piyasasında 170 bin kaldıraçlı işlem tasfiye edilerek 730 milyon dolar kaybedildi. Bitcoin, Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşüyle Kasım 2024'ten bu yana dip seviyelere geriledi.

Melinda French Gates Epstein Belgeleri Üzerine Açıklama Yaptı

Melinda French Gates, Epstein dosyaları üzerinden Bill Gates'in eski eşiyle ilgili ortaya çıkan iddiaların, evliliğindeki acı verici anıları canlandırdığını belirtti. Gates, yanıtın kendisinde değil, diğerlerinde olduğunu ifade etti.

Doğum İzni Süresi 24 Haftaya Uzatılıyor

Doğum izninin süresinin 16 haftadan 24 haftaya çıkartılması üzerine nihai aşamaya gelindi. Yeni düzenleme ile hangi grupların faydalandığına dair bilgiler paylaşılacak.

Siyasette Erken Seçim Tartışmaları Gündeme Geldi

Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin erken seçim eleştirilerine yanıt vererek, Bahçeli'nin aslında erken seçim planları yapıyor olabileceğini dile getirdi.