Balanlı Apartmanı Davasında Mahkeme Kararını Verdi

Apartmanın fenni mesulü ve mimari proje müellifi hakkında yakalama kararı

Apartmanın fenni mesulü ve mimari proje müellifi olarak görev yapan Ahmet Turan Üzmez hakkında yakalama kararı çıkarılırken, yargılanan iki belediye çalışanı beraat etti. Balanlı Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde çökmüş ve bu trajik olayda 26 kişi yaşamını yitirmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda fenni mesul, mimari ve statik proje sorumluları ile geçmiş dönemlerde görev almış belediye personeline, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla dava açıldı.

Duruşmada sanıklar ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada savcılık, tüm sanıklar için ceza ve tutuklama talep ederken, dönemin belediye görevlisi Ahmet Özer, bina ruhsat süreçlerinde yaşanan personel eksikliğine işaret ederek, “Malatya’daki can kaybı sayısı diğer illere göre düşüktü; bu da görevimizi yaptığımızı gösteriyor” dedi. Diğer yandan, belediye çalışanı Alper Yiğit, “Evrak tamamsa ruhsatı veririz, görevimiz bununla sınırlıdır” ifadelerini kullandı. Statik proje müellifi Bülent Yeroğlu, binanın mimari tadilatına değinerek, statik projenin dört kat üzerinden hazırlandığını, çekme kat için kendisinden proje istenmediğini belirtti ve “İnşaat sürecinde sorumluluğum yoktur” dedi. Sanıklardan Şazi Doğdu ise yalnızca dosya harcını alan kişi olduğunu ve yapım sürecine dair bir sorumluluğunun bulunmadığını ifade etti.

Mahkeme ceza vererek kararını gerçekleştirdi.

Mahkeme, fenni mesul Ahmet Turan Üzmez ve statik proje müellifi Bülent Yeroğlu’nu 13 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm etti. Yeroğlu duruşmanın ardından tutuklanırken, Üzmez için yakalama kararı çıkarıldı. Diğer sanıklar arasında Ahmet Özer ve Mustafa Bingöl 9 yıl 5 ay 10 gün, Duran Özdemir, Alper Yiğit ve Şükrü Karaca 8 yıl 10 ay 20 gün, Yusuf Kılınç ise 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Belediye görevlileri Şazi Doğdu ve Latif Yıldırım ise beraat etti. Verilen hapis cezalarının istinaf ve Yargıtay süreçlerinin tamamlanmasının ardından kesinleşeceği belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Malatya’da Kamyon ile Otomobil Çarpışması: Bir Ölü, Bir Yaralı

Malatya'da bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

Traktör Kazasında 87 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Aksaray'da yaşanan kazada, devrilen traktörün altında kalan 87 yaşındaki çiftçi hayatını kaybetti.

ABD’den İranlı Üst Düzey Yetkililere Para Ödülü Açıklaması

ABD, İran'ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney ve diğer üst düzey yetkililerle ilgili bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu’ndan Şaşırtan Davranış

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup olarak zirve yarışında hayal kırıklığı yaşadı. Milli oyuncu Kerem Aktürkoğlu'nun tepki veren açıklamaları dikkat çekti.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın Gözünden Düşen 3 Futbolcu

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, Jota Silva ve Taylan Bulut'a forma şansı tanımıyor. İki oyuncunun, sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor.