Zelensky Cenevre Görüşmeleri Sonrası İfadelerini Paylaştı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, ABD’nin hazırladığı 28 maddelik barış planı etrafında tartışmalar sürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

STARMER’A TEŞEKKÜR EDİYOR

Zelensky, görüşmeye dair sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında, “Bu, iyi ve çok verimli bir görüşmeydi. Ukrayna halkına ifade ettiği taziye için Başbakana teşekkür ettim” şeklinde belirtti.

BARIŞ İHTİMALLERİ ARTMAKTA

Pazar günü İsviçre’nin Cenevre şehrinde başlayan ve 2 gün süren barış görüşmelerine de değinen Zelensky, “Cenevre’deki toplantıların ardından, barış yolunu gerçek kılabilecek birçok ihtimal görüyoruz. Sağlam sonuçlar var ve önümüzde hala çok iş duruyor. Bugün, Gönüllüler Koalisyonu’nun bir toplantısı gerçekleşecek. Tutumlarımızı ve tartışma için öncelikli meseleleri, ayrıca bazı sonraki adımlarımızı ve temaslarımızı koordine ettik” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Son 66 Yılın En Yüksek Şubat Yağışları Kaydedildi

Şubat ayında Türkiye genelinde kaydedilen yağış miktarı, son 66 yılın zirve seviyesine çıkarak dikkati çekti.

HSk Ana Kararnamesi 12 Haziran’da Açıklanacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2026 yılına ait ana kararnamelerin 12 Haziran'da duyurulacağını bildirdi.

Orhan Kaynak Hayatını Kaybetti Derin Üzüntü Var

Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, tesislerde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı, ancak maalesef yaşamını yitirdi.

Orta Doğu’da Tansiyon Yükseliyor: Hürmüz Boğazı Kapatıldı

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri, ABD ve İsrail ile ilişkili gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçemeyeceğini belirterek, bu durumun denemeyi önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Zelenski, İkili İlişkileri Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenki ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin detayları henüz paylaşılmadı.