Amerikan otomobil üreticisi Ford, yangın riski sebebiyle 20 binin üzerinde şarj edilebilir hibrit (PHEV) aracını geri çağırma kararı aldı. Bu durum, önceden uygulanan geçici çözümlerin etkisiz olduğunu gözler önüne seriyor.
ARAÇ SAHİPLERİNE ŞARJ KISITLAMASI UYARISI
Şirketin yetkilileri, kalıcı bir çözümün hala geliştirilmekte olduğunu bildirdi ve araç sahiplerine uyarıda bulundu. Müşterilere, sorun çözülene kadar bataryaların şarj edilmemesi ve araçların yalnızca “Auto EV” modunda kullanılması tavsiye ediliyor.
HATALI HÜCRELER MACARİSTAN ÜRETİMİ
Geri çağırma işlemi, 2019 ile 2024 yılları arasında üretilmiş olan toplamda 20 bin 558 adet Ford Escape ve Lincoln Corsair modelini kapsıyor. NHTSA kayıtlarına göre, yangın riskine yol açabilecek kısa devreye neden olan batarya hücreleri Samsung SDI tarafından Macaristan’da üretilmiş.
YAZILIM GÜNCELLEMESİ İŞE YARAMADI
Ford, daha önce batarya kontrol modülü yazılımını güncelleyerek problemi çözmeyi denemişti; ancak Avrupa’da temsil edilen 7 aracın yine de alev aldığı bildirilmişti. Ayrıca, batarya devre dışı kaldığında aracın tahrik sisteminin de kapanması, sürüş güvenliğini tehlikeye sokabiliyor.