Olayın Detayları
Aydın’ın İncirliova ilçesindeki Sınırteke Mahallesi Çayiçi mevkiinde 13 Haziran’da sabah saat 06.00 sıralarında şiddetli tartışma meydana geldi. Ozan Kaya, mısır tarlasına gittiği teyzesinin eşi Şenol Göktaş ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi neticesinde, Ozan Kaya, Göktaş’ı ucu sivriltilmiş tornavida ile yaralayarak olay yerinden kaçtı.
Olay Sonrası Müdahale
İhbar üzerine, bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller sonucunda, Şenol Göktaş’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kaçan Ozan Kaya, daha sonra jandarmaya teslim oldu. Yapılan incelemelerde tartışmanın ev meselesi nedeniyle çıktığı öne sürüldü. Ozan Kaya’nın annesi Fadime Ş.’nin, ablası Ayşe Göktaş’ın üzerine ev yaptırdığı gerekçesiyle bu menfi durumun oluştuğu öne sürüldü.
Mahkeme Süreci
Yaşanan olayın ardından Ozan Kaya hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla Aydın 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava süreci başladı. Bugün gerçekleştirilen karar duruşmasında, tutuklu sanık Ozan Kaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Akhisar Cezaevi’nden katıldı.
Verilen Cezanın Açıklanması
Ozan Kaya’nın annesi Fadime Ş. ile yaşamını yitiren Şenol Göktaş’ın eşi Ayşe Göktaş ve iki çocuğu, duruşmada hazır bulundu. Son savunmasında Ozan Kaya, daha önceki ifadelerini yineleyerek, Şenol Göktaş’ı annesiyle ilişki yaşadığına inandığı için öldürdüğünü savundu. Mahkeme, verilen aranın akabinde kararını açıklayarak Ozan Kaya’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.