İSKİ’den Dijital Dönüşüm: Su Faturaları Artık Kullanıcılar Tarafından Hazırlanacak

İSTANBUL’DA SU SAYACI OKUMA UYGULAMASINDA YENİ DÖNEM

İstanbul’da su sayaçlarının okunması konusunda dikkate değer bir yenilik uygulamaya konuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ, artık su tüketim bilgilerini vatandaşların dijital platformda beyan edebileceği bir sistemi devreye soktu. Bu yeni düzenlemeye göre, daha önce İBB personeli tarafından gerçekleştirilen sayaç okuma işlemleri, mobil uygulama aracılığıyla kullanıcıların kendi kendine yapabileceği bir hale geliyor.

DİJİTAL FATURA DEVRİ

İSKİ’nin sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “Kendi Faturanı Kendin Oluştur” ismi verilen yeni sistemin abonelerin cep telefonları ile faturalarını kolayca düzenleyebilmelerine olanak tanıdığı ifade edildi. Kullanıcıların, su sayaçlarına ait son endeks bilgilerinin uygulamaya girmesi ve sayaç görsellerini yüklemesi yeterli olacak. Bu bilgilerin doğrulanmasının ardından kullanıcılara gönderilen kod ile fatura dijital şekilde oluşturulabilecek. Yeni sistemin yalnızca konut abonelerine değil, resmi kurumlar ve belediyelere de hizmet verebileceği belirtildi. Böylelikle sayaç okuma işlemlerinde hız ve şeffaflık sağlanması amaçlanıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İranlılar Pehlevi İçin Pankart Açtı

ABD'nin İran'a yönelik eylemleri devam ederken, devrik Şah'ın oğlu Rıza Pehlevi'nin iktidar hayalleri mitingde yapılan bir protestoyla sarıldı. Katılımcılar, "Hayalperest aptal" yazılı pankart açtı.

Beton Pompası Faciası: Kalıp Ustası Hayatını Kaybetti

Uşak'ta inşaat sahasında beton dökme esnasında pompanın denge ayakları kırıldı ve pompa devrildi. Olayda, pompanın altında kalan bir işçi hayatını kaybetti.

Malatya’da Kamyon ile Otomobil Çarpışması: Bir Ölü, Bir Yaralı

Malatya'da bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

Traktör Kazasında 87 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Aksaray'da yaşanan kazada, devrilen traktörün altında kalan 87 yaşındaki çiftçi hayatını kaybetti.

ABD’den İranlı Üst Düzey Yetkililere Para Ödülü Açıklaması

ABD, İran'ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney ve diğer üst düzey yetkililerle ilgili bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.