GÜNEY KORE’DE KAMERALAR HACKLENDİ
Güney Kore’de, 120 binden fazla ev ve iş yeri kamerasını hackleyen bir grup, çaldıkları cinsel içerikli görüntüleri çevrimiçi olarak paylaştı. Polisin açıklamalarına göre, dört şüpheli, IP kameralarının basit şifreleri gibi güvenlik açıklarını kullanarak bu eylemleri gerçekleştirdikleri belirtildi. Şüphelilerin tutuklandığı ifade edildi.
HACKLENEN KAMERALARIN SAYISI
Pahalı güvenlik sistemlerine kıyasla daha uygun fiyatlı bir alternatif olan IP kameralar, evlerin internet ağlarına bağlanıyor ve genellikle çocukların ile evcil hayvanların durumlarını izlemek amacıyla kullanılıyor. Hacklenen kameralar arasında özel konutlar, spor stüdyoları ve bir kadın doğum kliniğinin de yer aldığı kaydedildi. Yetkililer, dört şüphelinin bağımsız hareket ettiğini ve bir ortalık bulunmadığını aktardı.
ŞÜPHELİLERİN ELİNE GEÇİRİLEN GÖRÜNTÜLER
Şüphelilerden birinin 63 bin kameraya girdiği ve 545 cinsel içerikli videoyu ele geçirdiği, bu videoları 12 bin 235 dolarlık sanal varlık karşılığında satışa sunduğu öne sürüldü. Diğer bir şüphelinin ise 70 bin kameraya saldırarak 648 videoyu sattığı iddia edildi. İki şüphelinin, geçen yıl yasa dışı olarak kamera görüntülerinin dağıtıldığı bir internet sitesindeki videoların yaklaşık yüzde 62’sinden sorumlu olduğu vurgulandı. Bu videoları izleyen ve tespit edilen üç kişi gözaltına alınırken, internet sitesinin kapatılması için gerekli adımlar atıldığı belirtildi.
KAMERALARI HACKLENENLER BİLGİLENDİRİLDİ
Yetkililer, görüntüleri ele geçirilen ve paylaşılmış olan kişilere ulaşılarak bilgilendirildiğini ve şifrelerinin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.
then "Add to Home Screen"