BORSADA MANİPÜLASYON OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR
Borsa İstanbul’da manipülasyon yapanlara yönelik yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, 5 ilde yapılan baskınlar sonucunda 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında dikkat çeken isimlerden biri de eski milli futbolcu Gökhan Gönül.
ÜNLÜ İSİMLER GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında ünlü illüzyonist Aref Ghafouri’nun yanı sıra, son olarak Fenerbahçe’nin teknik ekibinde görev yapan Gökhan Gönül de gözaltına alındı. Gönül’ün, savcılıkta gerçekleştirdiği ifade işlemleri tamamlandıktan sonra, Cemal Çetinkaya ile birlikte ‘ev hapsi’ şeklinde adli kontrol talep edilerek serbest bırakılması istendi. Aref Ghafouri ve diğer şüpheliler ise tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
ADLİ YARGILAMA SÜRECİ
Sulh Ceza Hakimliği, Gökhan Gönül için ev hapsi ve adli kontrol kararı verdi. Operasyonun detayları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Borsa İstanbul’da işlem gören sermaye piyasası araçlarının fiyatlarında olağan akışa aykırı dalgalanmalar olduğu, yapay fiyat yükselişlerinin küçük yatırımcıları mağdur ettiği belirtildi.
ÖRGÜTSEL SUÇLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA
Açıklamaya göre, İstanbul merkezli Antalya, Samsun, Ankara ve Kahramanmaraş’ta toplam 25 kişinin Avrupa Yatırım Holding AŞ. hisselerinde manipülatif faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Bu kişilere yönelik olarak “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.
TUTUKLULUK DURUMU
Soruşturma kapsamında şu an için 7 şüpheli cezaevinde tutuklu bulunuyor. Bu kişilerin isimleri arasında Onur Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Emre Kızılırmak, Erol Demir, Osman Özsoy, Suat Hamarat ve Sebahattin Azizağaoğlu yer alıyor. Gözaltına alınan Gökhan Gönül, Aref Ghafouri, Bedri Erdoğan, Cemal Çetinkaya, Furkan Koçak, Alper Atalay, İlker İlhan, Muhammet Erdoğan, Murat Ağcabağ, Murat Güler, Emrullah Şalk ve Akif Koç gibi isimlerin ise gözaltı süreçleri devam etmekle birlikte, 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve arama işlemlerinin sürdüğü duyuruldu.
then "Add to Home Screen"