Zafer Dilek Hayatını Kaybetti: Müzik Dünyasında Üzüntü Var

Bir süredir sağlık problemleri nedeniyle tedavi gören müzisyen Zafer Dilek, geçtiğimiz haftalarda yoğun bakıma alınmıştı. Usta sanatçı, Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

81 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

81 yaşında vefat eden Dilek’in cenaze töreni 13 Aralık Cumartesi günü Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanında gerçekleştirilecek.

UNUTULMAZ ESERLERİ İLE TANINIYORDU

Zafer Dilek, ‘Çarşambayı Sel Aldı’, ‘Çiçekler Ekiliyor’, ‘Yekte’, ‘Tokat Sarması’, ‘Dilo Dilo Yaylalar’, ‘Çiçek Dağı’ gibi Kemal Sunal filmlerinin melodilerini yaratma sürecinde önemli bir rol üstlenmişti.

ZAFER DİLEK KİMDİR?

Müzisyen, aranjör ve gitarist olarak bilinen Zafer Dilek, gerçek adıyla Zafer Akansoy, 81 yaşında hayata veda etti. 1970’li yıllardan itibaren Türkiye’de birçok müzik albümüne aranjörlük yapmış önemli bir ismi. Türk sanat müziği eserlerini Batı müziği tarzında enstrümantal olarak seslendiren Dilek, albümlerinde yer alan parçaları Yeşilçam filmlerinde sıklıkla duyulmuştur. ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Süt Kardeşler’ ve ‘Çöpçüler Kralı’ gibi birçok önemli yapımda eserleri ile yer almıştır.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İran’ın Kaliforniya’ya Drone Saldırısı Tehdidi Artıyor

İran'ın olası intikam eylemleri çerçevesinde kamikaze dronlarla ABD'nin Batı kıyısı ve Kaliforniya'yı hedef alabileceği konusunda yerel polisler uyarıldı.

Pentagon: İran Saldırılarının Maliyeti 11,3 Milyar Dolar

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ilk altı gününde maliyetin 11,3 milyar doları geçtiği bildirildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, kulübün sponsorları hakkında net konuşarak, tüm sponsorların onurlu olduğunu ve kulübe gelen her gelirin helal olduğunu vurguladı.

Noa Lang’dan Sacha Boey İle Müzik Planı

Galatasaray'ın oyuncusu Noa Lang, Liverpool maçından sonra Sacha Boey ile birlikte müzik yapma planları olduğunu açıkladı.

Yeni Trafik Düzenlemesi: Multimedya Sistemleri Sınırlanıyor

Araçlardaki multimedya ekranlarının yasaklanması gündemde, ancak CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerin kullanımına devam edilip edilmeyeceği merak konusu.