Rusya’nın Odessa’da Türk Yük Gemisine Saldırısı

Rusya, Ukrayna’nın Odessa limanında demirleyen Türk yük gemisine saldırdı. Edinilen bilgiye göre, Cenk T isimli gemi, Rusya tarafından hedef alındı.

UKRAYNA HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

Ukrayna hükümeti, Rus ordusunun Odessa bölgesindeki iki limana insansız hava araçları ile saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırının ardından Türk şirketi Cenk Denizcilik tarafından işletilen ro-ro gemisinin isabet aldığı belirtildi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksii Kuleba, saldırı sonucunda en az bir kişinin yaralandığını açıkladı, ancak yaralının liman personeli mi yoksa gemi mürettebatından mı olduğu hakkında detay vermedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı’na yönelik olarak bugün (12 Aralık) düzenlenen saldırıda bir Türk şirketine ait yabancı bandıralı geminin de hasar görmesi, bölgemizde devam eden savaşın Karadeniz sathına yayılması ile deniz güvenliği ve seyrüsefer serbestisi bakımından daha önce kayda geçirdiğimiz endişelerimizin haklılığına işaret etmektedir” denildi. İlk bilgilere göre, gemideki personel ve TIR şoförlerinin tahliye edildiği, saldırı sonucunda zarar gören Türk vatandaşının bulunmadığı ifade edildi. Odessa Başkonsolosluğu, gelişmeleri yakından takip ederek vatandaşlara gerekli desteği sağladığını bildirdi ve tarafların enerji ile liman altyapılarına yönelik saldırıları durdurmaları gerektiğini vurguladı.

FİRMA AÇIKLAMASI

Cenk Denizcilik, geminin “yaş sebze-meyve ve gıda malzemesi yüklü tırların nakliyesini yaptığını” bildirdi. Şirketin açıklamasında, saldırıda gemide yangın çıktığı ve Ukraynalı yetkililerin alevlere müdahale ettiği belirtildi. Cenk Denizcilik, M/V CENK T isimli geminin, “Karasu – Odesa hattında tır taşımacılığı yaptığı” ve “bugün yerel saatle 16:00’da Chornomorsk limanına yanaşmasının ardından balistik füze saldırısına maruz kaldığı” bilgisini paylaştı.

CAN KAYBI VE YARALI YOK

Şu an için can kaybı ya da yaralı ile ilgili bir bilgi bulunmadığı, hasarın sadece maddi olduğu belirtiliyor. Olay, uluslararası denizcilik kuralları çerçevesinde değerlendirilmeye alındı ve durum ilgili resmi makamlarla işbirliği içinde takip ediliyor. Gelişmelere dair doğrulanmış bilgiler kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzmit’te Okul Penceresinden Düşen Öğrenci Ağır Yaralandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde 15 yaşındaki bir öğrenci, 3. kattan düşerek ciddi şekilde yaralandı.

Hava Kirliliğiyle Mücadelede Yeni Önlemler Alındı

Keşan'da hava kalitesinin düşmesi nedeniyle yeni tedbirler alındı. Kömür yakımı yasaklandı, giriş denetim altına alındı ve kaloriferlerin belirli saatlerde yanması sağlandı.

Kayseri’de Hırdavatçı Bıçaklama Olayı Yaşandı

Kayseri'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir hırdavatçı, sokakta karşılaştığı üç kişiyi bıçakla yaralayarak panik yarattı. Olayın detayları araştırılıyor.

Ahmed El Ahmed’in Kahramanlığı: Sol Kolunu Kaybedebilir

Bondi Plajı'ndaki Hanuka kutlamalarındaki saldırıda cesur bir manav, saldırganın silahını etkisiz hale getirdi. Suriye asıllı Ahmed el Ahmed, ameliyattan sonra kritik durumdan kurtuldu.

Bahar Dizisi İçin Final Kararı Açıklandı

Demet Evgar'ın başrol oynadığı Bahar dizisi, pazar gününden itibaren yayınlanacak ve 64. bölümü ile final yapacak.