Suveyda’da Çatışmalar Yeniden Tırmandı

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dürzilerin liderlerinden Hikmet el-Hecri’ye bağlı olduğu belirtilen ve İsrail tarafından desteklendiği öne sürülen silahlı gruplar, Suveyda’nın batı kırsalındaki el Macdal, Rima Hazem, Valgha, el Mazra ve Atil bölgelerinde Suriye ordusuna ait hedeflere saldırılar gerçekleştirdi. Suriye ordusunun karşılık vermesiyle birlikte bölgede şiddetli çatışmalar meydana geldi.

SİVİL YERLEŞİMLER DE HEDEF ALINDI

Çatışmaların yanı sıra, el-Hecri’nin öncülüğündeki grupların Suveyda kırsalının batısında bulunan el Mazra beldesinde sivil yerleşimlere de saldırdığı bildirildi. Olaylarla ilgili olarak henüz ölü ya da yaralı sayısına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

SUVEYDA’DA GERİLİM NASIL TIRMANDI

Suveyda ilinde 13 Temmuz’da bedevi Arap aşiretleri ile Dürzi silahlı grupları arasında çatışmalar patlak vermiş, bu durumda bölgeye sevk edilen Suriye güvenlik güçleri Dürzi grupların saldırılarıyla karşılaşmıştı. Olayların sonucunda birçok askerin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Çatışmaların tırmanması üzerine taraflar arasında ateşkes sağlanmış ancak bu ateşkes çok geçmeden bozulmuştu. Bu süreçte, İsrail ordusu ise Dürzileri koruma amacıyla Suriye güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlemişti.

İSRAİL SALDIRILARI VE DİPLOMATİK GİRİŞİMLER

İsrail hava kuvvetleri, 16 Temmuz’da Suriye Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığını hedef almıştı. Aynı gün Suveyda’da hükümet ile yerel gruplar arasında bir kez daha ateşkes sağlanırken, İsrail savaş uçakları Şam ve Dera’ya yönelik saldırılar da düzenledi. Bununla birlikte, Suriye Dışişleri Bakanı, Ürdün Dışişleri Bakanı ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile Suriye Özel Temsilcisi, 16 Eylül’de Şam’daki Tişrin Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmede, Suveyda’daki gelişmelere dair ortak bir yol haritası üzerinde uzlaşıldığı duyuruldu. Bu yol haritasında, sivillere ve mallarına zarar verenlerin soruşturulması, insani ve tıbbi yardımların kesintisiz ulaştırılması, zarar görenlere tazminat ödenmesi, yerleşim yerlerinin onarılması ve göç edenlerin dönüşünün kolaylaştırılması gibi hedefler belirlendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Depremin Üçüncü Yılında Acılı Anma Töreni

Kahramanmaraş'taki depremlerde hayatını kaybeden 53 binden fazla kişi anılıyor. Baba Mesut Hançer, kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret ederek acısını dile getirdi.

Erdoğan 6 Şubat Anması: Hatıralar Her Zaman Yaşatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yaptığı açıklamada yaşamını yitirenlerin asla unutulmayacağını belirtti ve deprem bölgelerine 455 bin konutun teslim edildiğini duyurdu.

Fenerbahçe’nin Al-Hilal ile Transfer Sorunu

Al-Hilal, Fenerbahçe'nin genç stoper Yusuf Akçiçek için sunduğu kiralama teklifini kabul etmedi; bu transfer planları şimdilik askıya alındı.

Beşiktaş Meslier İçin Son Hamlelerini Yapıyor

Beşiktaş, kalecilik pozisyonu için Leeds United'da oynayan 25 yaşındaki Fransız Illan Meslier ile görüşmelerini hızlandırdı ve transfer için sıkı bir pazarlık süreci başlattı.

NBA’de Takas Dalgası: Nigel Hayes-Davis Milwaukee’ye Geçti

Fenerbahçe Beko'dan ayrılan Nigel Hayes-Davis, Phoenix Suns'tan Milwaukee Bucks'a takas oldu. Suns ise anlaşma kapsamında Cole Anthony ve Amir Coffey'i kadrosuna dahil etti.