Olay, 31 Temmuz günü saat 17.00 civarında, Muratpaşa ilçesindeki Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi’nde bulunan beş katlı binanın birinci katında gerçekleşti. İş yerinden çıkıp arkadaşının evine dönen Halil İ. (23), birlikte yaşadığı trans birey Nida Nazlıer’i banyoda ağır yaralı buldu. İhbar üzerine adrese gelen ekipler, Nazlıer’in boğazı ve yüzünde bıçak yarası olduğunu tespit ederek, hayatını kaybettiğini belirledi. Nazlıer’i bulan Halil İ. ile olay esnasında en son telefonda görüştüğü ve anahtar almak üzere evine gelen H.H. (39), gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği, 80’in üzerinde güvenlik kamerası görüntüsünü tarayarak şüpheliyi belirledi.
ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kepez ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu Aref Elhusseın, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin kimliği parmak izi çalışması ile tespit edildi. Halil İ. ve H.H., ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Hastanede Aref Elhusseın’den alınan kan örneğinin yanı sıra sağ elinin bandajlı olduğu görüldü. İfadesinde suçunu kabul eden Elhusseın, Nazlıer ile anlaştıklarını ancak tartışmanın büyümesi sonucu olayın yaşandığını ve Nazlıer’in cam ile kendisine saldırdığını, bu nedenle kaçtığını belirtti.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Elhusseın, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, sanığın maktulün kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiası yer aldı. Bunu değerlendiren Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliye iç beden muayenesi yapılmasına karar verdi; muayenede cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Sanığın iddialarının, suçu örtbas etmeye yönelik olduğu kaydedildi.
İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA
Canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme suçlaması ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Elhusseın, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Maktul ile ilişki yaşadığını, tartışma sonrası arbede yaşandığını ifade eden Elhusseın, “Bana engel olmaya çalıştı, masadaki bardağı kafasına vurdum” dedi. Olay sırasında karşılıklı saldırıların olduğunu, Nazlıer’in aynalı dolaba kafa attığını, daha sonra yere düştüğünde ölüp ölmediğini anlayamadığını aktardı. Elhusseın, olay sonrası maktulün altınlarını ve telefonunu aldığını, kıyafetlerini değiştirdikten sonra iş yerine döndüğünü anlattı. Nazlıer’in ev arkadaşı Halil İ. ise, “Nida, kendisini her zaman trans olarak tanıtıyordu” şeklinde ifade verdi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
then "Add to Home Screen"