Dinek Dağı’nda Kış Manzarası Büyülüyor

KIRIKKALE’DE DİNEK DAĞI BÜYÜK BİR Beyaz BÜYÜSÜNE SARILDI

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde, bin 744 metre yükseklikteki Dinek Dağı, 2026 yılının ilk gününde etkili olan kar yağışıyla bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Soğuk havanın hâkim olduğu bu mekânda, karla kaplanan dağın üzerine süzülen yoğun bulutlar havadan çekilen görüntülerde etkileyici bir manzara oluşturdu.

KAR YAĞIŞIYLA KAHVALTIDAN ZİRVEYE

Kar yağışını fırsat bilen birçok vatandaş, serin ancak güneşli olan havayı değerlendirerek Dinek Dağı’na doğru akın etti. Aileleriyle birlikte zirveye doğru ilerleyen vatandaşlar, beyaz örtü üstünde kalarak doğanın tadını çıkarma imkânı buldu. Kent merkezinde kar yağışı sınırlı düzeyde kalırken, yüksek rakımlı alanlarda kar kalınlığının daha fazla olduğu gözlemlendi.

YENİ YILDA BEKLENEN BEKLETİLEN KAR

Dinek Atlı Safari ve Doğa Parkı çalışanı Kenan Kayhan, uzun bir süre beklenen kar yağışının 2026 yılına girerken gerçekleştiğini ifade etti. Kayhan, “Kar, bölge için bereket ve sevinç kaynağı” şeklinde konuşarak, bu doğal olayın yerel halka getirmiş olduğu mutluluğu vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İran Hürmüz Boğazı’ndaki Kontrolünü İlan Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nın yakın zamanda açılacağını duyurduktan sonra, akşam saatlerinde bölgedeki güvenliğin sağlanması için uluslararası bir çağrıda bulundu.

İsrail’in Lübnan Saldırıları Can Kaybını Artırıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan bu yana İsrail'in hava saldırılarında ölenlerin 826, yaralananların ise 2,009'a ulaştığını duyurdu.

Süper Lig’de Kadın Hakem Tarihi Yazdı

Süper Lig 26. haftasında Göztepe ve Alanyaspor 2-2 eşitlikle sahadan ayrıldı. Maçta, 22 yıl sonra ilk kadın hakem olarak Asen Albayrak görev aldı.

Galatasaray, Başakşehir’i 3-0 Mağlup Etti

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, evinde Başakşehir'i 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Trabzonspor, Rizespor’u Zubkov Asistli Golle Yendi

Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında Rizespor'u 1-0 yenerek sahasında önemli bir galibiyet aldı.