İran Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye Sert Tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump’ın İran’a yönelik son açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu tehditlerin İsrail’in bölgede tansiyonu artırma stratejisinin bir parçası olduğu vurgulandı. Açıklamada, “İran’ın her türlü saldırıya vereceği karşılık hızlı ve kapsamlı olacak” ifadesine yer verildi. Ayrıca, Trump’ın sözlerinin uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiği ve İran halkına karşı şiddeti kışkırttığı belirtildi.

ABD’NİN GEÇMİŞ SORUMLULUĞU

Açıklamada, ABD’nin geçmişteki girişimlerine de dikkat çekilerek, “İran her türlü saldırıya karşılık verecektir. Böyle bir durumun bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı ehtimali oldukça açıktır. Tüm bunların sorumlusu ABD olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Trump’ın sözlerini “Şeytanın sesi yükseldi” olarak nitelendirerek, istihbarat servislerinin meşru protesto gösterilerini şiddete dönüştüremediğini aktardı. Kalibaf, “Saygısız ABD Başkanı da şunu bilmelidir ki, bu açık itirafla birlikte, olası herhangi bir maceracı girişime karşılık olarak bölgedeki tüm Amerikan merkezleri ve güçleri bizim için meşru hedef olacaktır. Bilin ki İranlılar, dış düşmana karşı birlik içindedir ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye hazırdır.” şeklinde konuştu.

İRAN’DAKİ PROTESTOLAR VE SONUÇLARI

İran’da 28 Aralık 2025 tarihinde yaşanan protestolar, ülkenin ulusal para biriminin döviz kurlarına karşı büyük değer kaybı ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Kapalı Çarşı’da esnaf tarafından başlatıldı. Ardından protestolar, ülkenin birçok kentinde yayıldı. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ederek, mevcut ekonomik sorunlardan hükümetin sorumlu olduğunu ifade etti ve yetkililere “ABD gibi dış aktörleri suçlamamaları” için çağrıda bulundu.

Protestolar esnasında Loristan eyaletinin Kuhdeşt ilçesinde, 31 Aralık 2025’de 21 yaşındaki bir Besic mensubu hayatını kaybederken, 13 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Çeharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Lordigan ilçesinde 1 Ocak’ta düzenlenen protestolar sonucu 2 kişi yaşamını yitirirken, Loristan eyaletinin Azna kentinde aynı tarihte polis karakoluna yapılan saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İran’ın Kaliforniya’ya Drone Saldırısı Tehdidi Artıyor

İran'ın olası intikam eylemleri çerçevesinde kamikaze dronlarla ABD'nin Batı kıyısı ve Kaliforniya'yı hedef alabileceği konusunda yerel polisler uyarıldı.

Pentagon: İran Saldırılarının Maliyeti 11,3 Milyar Dolar

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ilk altı gününde maliyetin 11,3 milyar doları geçtiği bildirildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, kulübün sponsorları hakkında net konuşarak, tüm sponsorların onurlu olduğunu ve kulübe gelen her gelirin helal olduğunu vurguladı.

Noa Lang’dan Sacha Boey İle Müzik Planı

Galatasaray'ın oyuncusu Noa Lang, Liverpool maçından sonra Sacha Boey ile birlikte müzik yapma planları olduğunu açıkladı.

Yeni Trafik Düzenlemesi: Multimedya Sistemleri Sınırlanıyor

Araçlardaki multimedya ekranlarının yasaklanması gündemde, ancak CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerin kullanımına devam edilip edilmeyeceği merak konusu.