Hazine’nin Vergi Dışı Gelirleri Açıklandı: 80,9 Milyar Lira

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğine dair kamu işletmeleri, kamu sermayeli bankalar ve diğer bazı kuruluşlardan elde edilen çeşitli vergi dışı gelirleri kamuoyu ile paylaştı. Bu verilere göre temettü gelirleri (kamu işletmeleri, MKE AŞ, Türk Telekom, PTT ve diğer iştirakler) toplamda 33 milyar 494 milyon 788 bin lira olarak tespit edildi. Ayrıca, kamu işletmelerinden elde edilen hasılat payları 11 milyar 336 milyon 136 bin lira, diğer Hazine alacaklarından yapılan tahsilatlar ise 43 bin 483 lira olduğu kaydedildi.

VERGİ DIŞI GELİRLERDE ARTIŞ

Böylece, Hazine’nin vergi dışı gelirleri geçen yılın son çeyreği itibarıyla 35 milyar 941 milyon 36 bin lira olarak belirlendi. 2025 yılı itibarıyla toplam gelirlerin ise 80 milyar 815 milyon 444 bin lira olarak gerçekleştiği ifade edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Uludağ’da Telesiyej Hattında Teknik Arıza Gerçekleşti

Bursa Uludağ'daki bir tesisin telesiyej hattındaki arıza nedeniyle kayakçılar havada mahsur kaldı. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, halatlarla tahliye işlemi gerçekleştirdi.

Ajax’tan Fred İçin Cazip Teklif Geldi

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Fred, Hollandalı kulüp Ajax'tan sürpriz bir teklif aldı. Ajax, Brezilyalı futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor.

Türkiye’nin Kıbrıs’taki BMGK Kararına Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'taki Barış Gücü'nü uzatma kararı üzerine, Türk tarafının egemen eşitliğinin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Emekli Aylıklarında Tarihi Zam Gerçekleşti: 20 Bin TL Oldu

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 20 bin TL'ye yükseltildi. Ek ödeme ise 4 Şubat Çarşamba günü hesaplara yatacak.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Sürek Kazandırıyor

İsrail ordusunun sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ne yaptığı hava saldırılarında 19 Filistinli yaşamını yitirdi.