Demirtaş’tan flaş başkanlık açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlık sistemi, yeni anayasa, çözüm süreci ve 1 Kasım seçimleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Demirtaş açıklamasında 'Başkanlık tartışması konusunda tutumuzu değiştirecek hiçbir şey görmüyorum' dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye’nin yeni Anayasaya ihtiyacı var. Tartışmanın Başkanlık sistemi üzerinden yapılması yanlıştır. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle, güçlendirilmiş yerinden yönetim istiyoruz. Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiç birşey görmüyorum.

Çözüm süreci ile ilgili parlamento çözüm sürecini gündemine almalıdır. Silahların tümüyle devreden çıkacağı bir atmosfer istiyoruz.

"HENDEKLERİN OLDUĞU YERDEN DEĞİL BATIDA OY KAYBETTİK"

Çatışma ortamında partiler seçimde elbette etkilendi. Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil batıda oy kaybettik. Tespitlerimize göre HDP seçmeni sandığa gitmedi.

"CHP PROJESİNİ ORTAYA KOYMALI"

Çözüm süreci konusunda CHP'nin insiyatif alması lazım. Karnından konuşarak değil projesini ortaya koymalı."

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kayalıköy Barajı’nda Su Seviyesi Belirgin Artış Gösterdi

Kırklareli'ndeki yoğun yağışlar, Edirne'nin içme suyu kaynağı Kayalıköy Barajı'nda su seviyesini yükseltti. Bu durum, bölgede su sıkıntısını hafifletecek.

MSB’den Suriye Gelişmeleri Hakkında Açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve SDG arasında sağlanan mutabakatı olumlu bulduklarını açıkladı.

Fed’in Bankalara Yönelik Stres Testi Sonuçları Açıklandı

ABD Merkez Bankası, 32 bankanın gayrimenkul ve kurumsal borç piyasalarındaki dayanıklılığını değerlendirecek. Test senaryoları, olası bir küresel resesyona odaklanıyor.

Altın Ve Gümüşte Satış Baskısı Artıyor

Altın ve gümüş fiyatları, Fed'in faiz indirimi konusunda temkinli olacağı beklentisi ve ABD-İran toplantısı öncesinde ani bir düşüş gösterdi.

SGK Prim Borçlarına Yeni Düzenleme Kolaylık Sağlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, prim borcu olanlar için önemli bir yenilik sundu. Peşinat şartı kaldırıldı ve borçlar artık eşit taksitlerle ödenebilecek.