Katiliyle aynı karede olduğunu bilmiyordu!

Şanlıurfa’da Ayn-El Vatan (Vatanın Gözü) adlı gazete çıkartan Faris El Hamidi ile İbrahim Abdulkadir’in, başları kesilerek öldürülmesindeki bir numaralı şüpheli Talas El Surur’un Suriye’ye kaçtığı ortaya çıktı.

Türkiye’ye sığınmacı olarak geldiği belirlenen Surur’un, terör örgütü IŞİD’in Rakka merkez komutasından aldığı talimatla gazetecileri öldürdüğü, Türkiye’de kaldığı süre içerisinde IŞİD’i, Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili bilgilendirdiği saptandı.

ÖZEL EKİP KİMLİĞE ULAŞTI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün olayın aydınlatılması için kurduğu özel ekip, Talas El Surur’un öldürdüğü gazetecilerden İbrahim Abdulkadir ile çektirdiği fotoğraflarına ulaştı. Surur’un fotoğraf çekiminde işaret parmağını kaldırarak poz verdiği de görülüyor. Evde de farklı kişilere ait ayak izleri tespit edildi. Detaylı incelemelerin ardından bir numaralı şüpheli olarak Talas El Surur’un kimliğine ulaşıldı. Surur’un, cinayetin hemen ardından Şanlıurfa’dan ayrıldığı, önce Gaziantep, ardından da Kilis’e geçtiği belirlendi. Surur’un aynı günün gecesinde Kilis Elbeyi ilçesine, buradan da yasadışı yollardan Suriye’ye geçtiği tespit edildi. Surur’un Suriye’ye geçtikten sonra IŞİD’in merkezi olarak bilinen Rakka’ya gittiği saptandı.

SIĞINMACI OLARAK GELMİŞ

Surur’la ilgili istihbarat çalışmasında da önemli detaylara ulaşıldı. Surur, öldürdüğü 2 gazeteciyle, ‘IŞİD’den kaçtım’ diyerek arkadaşlık kurup yerleşmiş. Surur’un hem gazeteciler hem de Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili istihbarat toplayarak IŞİD’e aktardığı, örgüte eleman kazandırmak için de çalışma yürttüğü belirlendi. Katliamda Surur’a yardım ettiği belirlenen 2 kişiden birinin Türk vatandaşı olduğu tespit edildi. Polis, Suriye’ye kaçan Surur’un yanı sıra Türkiye’de olduğunu değerlendirdiği diğer 2 IŞİD militanın yakalanması için çalışma yürütüyor.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Aziz Yıldırım Bebek Otel Üzerine Açıklama Yaptı

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Bebek Otel'indeki fotoğrafının izinsiz kullanımına yanıt vererek, orada 20 yıldan fazla süredir kalmadığını belirtti.

Türkiye Kırtasiye Sektörü Dijitalleşme ve Markalaşmaya Yöneliyor

TÜKİD, 2026 hedefleri arasında güvenli ürün, markalaşma ve dijitalizasyonu öncelikli kılarak Avrupa ile Körfez ülkelerinde yeni ihracat fırsatlarını değerlendiriyor.

Oktay Kaynarca Açıklama Yaptı Uyuşturucu Operasyonlarına Destek Verdi

Uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca, operasyonları desteklemesine dikkat çekerek "Alnım açık, başım dik" ifadesini kullandı.

Apple Siri’ye Gemini Entegrasyonuyla Rekabeti Artırıyor

Apple, Siri'nin güncellenmiş versiyonunda Google'ın Gemini yapay zeka modellerini entegre ederek sesli asistan deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

ABD’den İran Vatandaşlarına Acil Ayrılma Uyarısı

ABD, İran’daki protestolar nedeniyle vatandaşlarını uyararak, “Ülkeyi derhal terk edin” talimatı verdi. Gösterilerin etkisinin artması üzerine bu adım atıldığı belirtildi.