AVM’lerde doktor ve ambulans zorunlu

Son dönemlerde AVM’lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu’yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan Bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

TÜRKİYE’de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine (AVM) yeni düzenlemeler geliyor. Her gün binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu hale gelecek. Son günlerde AVM’lerde yaşanan sağlık olaylarının ardından ilk yardım sorunu gündeme gelmişti. Yapılacak yeni düzenlemelerde ayrıca ortak kullanım alanları, outlet konsepti ve denetim ile ilgili çalışmalara da yer verilecek. Yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikler de çalışanlarla ilgili madde bulunmuyor.

40 BİN TL GİDER
Her gün milyonlarca kişinin girdiği AVM’lerde yaşanan sağlık sorunlarının ardından “ilk yardım” sorunu gündeme gelmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ek yönetmelik sektör temsilcileriyle görüşülmüş ve bu alanda düzenlemeler talep edilmişti. Yeni yılla birlikte Türkiye’deki tüm AVM’lerde ambulans bulundurulması zorunlu hale gelecek. Ayrıca AVM’nin büyüklüğü ve müşteri sayısı göz önüne alınarak doktor, hemşire ve sağlık personeli istihdam edilecek. Bu düzenlemenin AVM’lere aylık ortalama 40 bin lira maliyeti olacak.

OUTLETTE İNDİRİM
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı yeni düzenleme perakende sektörünü de etkileyecek. Hazırlanan yönetmeliklerde ‘outlet’ konseptiyle satış yapan AVM’lere de yer veriliyor.
Buna göre alışveriş merkezlerinde outlet ibaresinin kullanılması için mağazaların sürekli indirimde olması gerekiyor. Outlet içerisinde yer alan mağazaların ise satışa sunduğu ürünlerin yüzde 70’inin outlet özelliği taşıması şart olacak. Böylece outlet konseptiyle müşteri çeken AVM’lerde indirim aldatmacası da son bulmuş olacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Google Chrome İçin Acil Güvenlik Güncellemesi Yayınlandı

Google Chrome tarayıcısında 10 güvenlik açığı tespit edildi; bunlardan 3'ü yüksek risk taşıyor. Google, siber saldırıları engellemek için acil güncelleme yayınladı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel Denetimlerde Bulundu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kilis'teki 6'ncı Kolordu Komutanlığı ve Gaziantep'teki Soylu Üs Bölgesi'nde denetim gerçekleştirdi.

Bakaya Kalan Yükümlü Sayısı 5 Yılda 45447 oldu

2023-2025 döneminde bakaya durumuna düşen 117 bin 48 kişiye toplamda 6.5 milyar lira idari para cezası kesildi.

Yusuf Tekin Yarıyıl Tatili Mesajı Paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatilinin kişisel gelişim ve aileyle kaliteli zaman geçirme açısından önemli olduğunu belirtti ve kitap okumaya teşvik etti.

Kerem Demirbay Kasımpaşa ile Anlaşma Sağladı

Galatasaray'dan ayrılan Kerem Demirbay, Eyüpspor'un ardından Kasımpaşa ile sözleşme imzaladı.