ABD’de Konut Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor

KONUT FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

ABD’de Kasım ayı konut fiyatları, S&P Dow Jones Indices tarafından açıklanan verilere göre, Ekim ayında da yıllık olarak yüzde 1,4 oranında bir artış gösterdi. Bu durum, konut fiyatlarındaki yükselişlerin 2023 yılının ortasından bu yana görülen en düşük seviyelere yakın bir seyir izlediğine işaret ediyor. ABD’nin 20 büyük şehrini kapsayan konut fiyat endeksi, Kasım’da yıllık bazda yüzde 1,4 artış kaydetti. Piyasa analistleri, beklenen artışın yüzde 1,2 civarında olacağını öngörmekteydi. Endeks, Ekim ayında da yüzde 1,3’lük bir yükseliş kaydetmişti.

KONUT FİYATLARININ EN FAZLA ARTTIĞI ŞEHİR CHICAGO

Kasım ayında konut fiyatlarının en fazla arttığı şehir Chicago oldu. Kentte, yıllık bazda konut fiyatları yüzde 5,7 oranında bir artış sergiledi. Chicago’nun ardından, New York yüzde 5 artışla ikinci sırada yer alırken, Cleveland ise yüzde 3,4’lük bir artış ile üçüncü oldu. Aynı dönemde konut fiyatlarının en belirgin düşüşü ise yüzde 3,9’luk gerileme ile Tampa’da gözlemlendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gıda Enflasyonu Farkı: Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı

Türkiye'de Ocak ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 30.65’e yükseldi; gıda fiyatlarındaki artış ise Euro Bölgesi ortalamasının 11.7 katını buldu.

Trafik Güvenliğinde Çarpıcı Düzenlemeler: Cezalar Artıyor

TBMM, Karayolları Trafik Kanunu tasarısının 6 maddesini onaylayarak, kış lastiği zorunluluğu ve sürüş ihlalleri gibi konulardaki cezaları artırdı.

Bitcoin 60 Bin Dolar Eşiklerini Zorluyor

Kripto para piyasaları, teknoloji hisselerindeki küresel satış nedeniyle dalgalanma yaşadı; Bitcoin, 60 bin dolar seviyesini gördükten sonra tepki alımları ile toparlanmaya yöneldi.

Gümrüksüz Alışveriş Dönemi Resmen Sona Erdi

6 Şubat 2026'dan itibaren, yurtdışından gelen ürünlerde 30 Euro limitinin kaldırıldığı açıklandı. Sadece belli şartları koşan ürünler için ithalat yapılacak.

Emlak Vergilerinde Üç Kat Artış Şoku Yaşanıyor

Emlak vergilerindeki üç kat artış, arsa sahiplerini zor durumda bıraktı. Tapu işlemleri ise büyük ölçüde durma noktasına geldi.