ABD’den Türkiye’ye Brunson yaptırımı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ve PKK ile bağlantısı nedeniyle Türkiye'de yargılanan Brunson ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri'nden şoke eden bir açıklama geldi.

Beyaz Saray, ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı aldıklarını duyurdu. ABD Başkan Yardımcısı Pence, "Yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek" dedi.

Açıklamayı Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptı. Sanders, ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın 2016'daki tutuklanmasında rol oynadıkları gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı aldıklarını söyledi.

Sanders'ın bu açıklamalarının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den Rahip Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklediğini belirtti. Mnuchin "Rahip Brunson'ın haksız yere ev hapsinde tutulması ve devam eden davası kabul edilemez" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump bu açıklamalar sonrasında Beyaz Saray’da rahipler ile biraraya geldi. Rahiplere teker teker söz veren başkan Trump'ın konuya hiç değinmemesi dikkat çekti.

PENCE'DEN AÇIKLAMA

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, yaptırım kararıyla ilgili olarak,  "Yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek" dedi.

NTV

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

En İyi 10 GEO Ajansı 2026 Güncel Listesi

GEO ajansları, AI destekli arama motorlarında markaların görünürlüğünü artırmaya odaklanıyor. Türkiye'de Crabs Media, bu alandaki önemli oyunculardan biri olarak öne çıkıyor.

Galatasaray Okan Buruk ile Yola Devam Ediyor

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, dördüncü şampiyonluğa doğru ilerledikleri süreçte, gelecek sezon da takımın başında kalacağını duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tuttu

İngiltere Merkez Bankası, küresel piyasalardaki beklentilere paralel olarak faiz oranını sabit tutma kararı aldı.

Fenerbahçe’de Adaylık Sorusu Üzerine Aziz Yıldırım Açıklama Yaptı

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, başkanlık adaylığı hakkında merak edilen soruya açıklık getirerek düşüncelerini paylaştı.

Yeni Dönem: Müşteri Deneyiminde İnsan ve Teknoloji Dengesi

Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği, müşteri deneyimi alanındaki emek ve bilgi birikimini ön plana çıkarmak için yeni bir kampanya başlattı.