Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80’inci Genel Kurulu etkinlikleri kapsamında bulunduğu New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Türkevi’nde gerçekleştirilen konferansta yatırımcılarla buluştu. Bu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında ticaret konusundaki önemli mesajlar verdi.
ticaret hacmi hedefimiz devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli dostum Başkan Trump’la 2019 yılında belirlediğimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmi müşterek hedefimiz olmayı sürdürüyor.” ifadeleriyle bu hedefin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, “Türkiye’yi yatırımcılar için daha cazip kılacak şeffaf, rekabetçi ve güvenli bir piyasa ortamını pekiştiren adımlar atmaya devam ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
savunma sanayii işbirliğimizin engellerden kurtulması gerek
Cumhurbaşkanı, savunma sanayi işbirliğinin müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde engellerden ve kısıtlamalardan kurtulması gerektiğini ifade etti. “Özel sektörümüzün desteği ve yeni yatırım hamleleriyle 100 milyar dolar hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.” diyerek özel sektörden beklentisini duyurdu.
ilişkilerimizin ivmesinin hızlanmasını umuyoruz
Enerji, siber ve uzay gibi alanlarda işbirliği fırsatlarını değerlendirerek, ilişkilerdeki ivmenin hızlanmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü lojistik altyapımız, modern limanlarımız, gelişmiş kara ve demiryolu ağımız Türkiye’yi yatırımcılar için stratejik bir merkez haline getiriyor.” şeklindeki sözleriyle Türkiye’nin yatırımcılar için sunduğu avantajları öne çıkardı.