ABD, MADURO İÇİN ÖDÜLÜ ARTTIRDI
ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında verilen ödülün artırıldığını açıkladı. Bondi, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, Maduro’yu Tren de Aragua ve Sinaloa gibi uyuşturucu kartelleri ile terörist organizasyonlarla iş birliği yapmakla suçladı.
YENİ ÖDÜL MİKTARI VE AÇIKLAMALAR
ABD Dışişleri Bakanlığı, Maduro hakkında bilgi verenler için daha önce 25 milyon dolarlık bir ödül belirlemişti. Bondi, “Maduro’nun adaletten kaçamayacağını ve işlediği iğrenç suçların hesabını vereceğini” dile getirerek, Donald Trump yönetiminin bu ödülü 50 milyon dolara çıkardığını belirtti.
VENEZUELA’DAN YANIT BEKLENİYOR
ABD’nin bu yeni adımına Venezuela hükümetinden henüz bir yanıt gelmiş değil. Bu gelişmeler, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırma potansiyeli taşıyor.