AF BEKLENTİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay’da düzenlenen 2025–2026 Adli Yıl Açılışı sırasında af beklentileri üzerine açıklamalarda bulundu. Tunç, “Af anlamına gelen hiçbir düzenlememiz yok” diyerek bu konudaki iddiaları kesin bir şekilde reddetti. Ayrıca, suça sürüklenen çocuklara yönelik yeni bir kanun taslağı üzerinde çalıştıklarını belirtti.
CEZA İNDİRİMİ MEKANİZMASI ÜZERİNDE ÇALIŞMA
Tunç, özellikle 16–18 yaş grubuna yönelik ceza indirimi mekanizmasının, yaş arttıkça azalması konusunda bir düzenleme üzerinde durduklarını ifade etti. Bu yeni yaklaşım, genç suçlulara yönelik adalet sisteminin yeniden yapılandırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İKİLİ HUKUK SİSTEMİ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “ikili hukuk sistemi” eleştirilerine de yanıt veren Tunç, “Türkiye’de kesinlikle ikili hukuk sistemi yok. Anayasamız var, tek hukuk sistemimiz var. Bu eleştirileri kabul etmiyoruz” dedi. Tunç’un bu sözleri, mevcut hukuk sisteminin sorgulanmaması gerektiğine dair bir vurgu taşıyor.