TBMM BAŞKANI’NDAN BAŞARILI AÇILIŞ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliği yaptığı 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı çerçevesindeki resepsiyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderleriyle verdiği görüntülerle siyasi arenada geniş yankı uyandırıyor. Gazeteci Ahmet Hakan, Hürriyet’teki yazısında “Bu fotoğraflara bakarak söylenebilecek yedi şey” başlığı altında dikkat çekici yorumlar yapıyor.
DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR
Ahmet Hakan, “Memleket siyasi kutuplaşmış olmasa, siyasette yeni ittifak arayışları söz konusu olmasa, iktidarın yeni anayasa beklentisi olmasa… Bu kareler sıradan birer temas olarak yorumlanabilirdi. Ama kazın ayağı öyle değil” şeklinde ifade ediyor. Yazısında, “Bu fotoğraf karelerinde asgari ya da azami medeni bir ilişki var. Niye bu kadar büyütülüyor ki” sorusunu sorarak durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.
GÖRÜNTÜLERDEKİ İPUÇLARI
Hakan ayrıca, “DEM’lilerle Erdoğan arasındaki sıcaklık, Davutoğlu ve Babacan’ın Erdoğan karşısındaki mahcubiyeti, Fatih Erbakan’ın bir aile büyüğünün elini sıkar gibi Erdoğan’ın elini sıkması” gibi detayların, siyasetin gelecekte alacağı yeni şekle dair önemli ipuçları barındırdığını vurguluyor. “Hiçbir ipucu barındırmasa bile doğal olarak böyle yorumlanıyor” diyerek bu durumun, siyasi analizlerde nasıl algılandığını da gözler önüne seriyor.