Ahmet Hakan’dan Resepsiyon Üzerine Dikkat Çeken Yorum

RESEPSİYONUN GÖRÜNTÜLERİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılış resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderleriyle verdiği görüntülerle siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Gazeteci Ahmet Hakan, Hürriyet’te yayınladığı köşe yazısında “Bu fotoğraflara bakarak söylenebilecek yedi şey” başlığında dikkat çekici yorumlar yaptı. Hakan, “Memleket siyasi kutuplaşmış olmasa, siyasette yeni ittifak arayışları söz konusu olmasa, iktidarın yeni anayasa beklentisi olmasa… Bu kareler sıradan birer temas olarak yorumlanabilirdi. Ama kazın ayağı öyle değil” şeklinde ifadelere yer verdi.

POLİTİK İLİŞKİLERİN ANLAMLI GÖRÜNTÜLERİ

Ahmet Hakan, yazısında ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: “Memleket siyasi kutuplaşmış olmasa, siyasette yeni ittifak arayışları söz konusu olmasa, iktidarın yeni anayasa beklentisi olmasa… ‘Bu fotoğraf karelerinde asgari ya da azami medeni bir ilişki var. Niye bu kadar büyütülüyor ki?’ denilebilir. Ama kazın ayağı öyle değil.” Hakan, DEM’lilerle Erdoğan arasında gözlemlenen sıcaklığı, Davutoğlu ve Babacan’ın Erdoğan karşısındaki mahcubiyetini, Fatih Erbakan’ın Erdoğan’ın elini sıkar gibi cana yakın tavrını örnek göstererek, “Bütün bunlar, siyasetin önümüzdeki günlerde alacağı yeni şekle yönelik çokça ipucu barındırıyor. Hiçbir ipucu barındırmasa bile doğal olarak böyle yorumlanıyor” açıklamalarında bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.