AK Parti: “Yeni Dönem Başlıyor”

PKK’NIN KARARLARI VE AK PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMALAR

PKK’nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği kongrede fesih ve silah bırakma kararını duyurmasının ardından, AK Parti’den ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sürecin titizlikle takip edildiğini ifade ederek, “Terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır. Bu kararın fiilen uygulanması ve tüm boyutlarıyla gerçekleşmesi gerekmektedir.” dedi. Çelik, PKK’nın fesih kararının, tüm şube ve uzantıları ile illegal yapılarını kapatacak şekilde eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Sürecin doğru bir şekilde uygulanması halinde, bölgedeki terör yapılanmalarının vekalet savaşlarında kullanılmasının önüne geçilebileceğini belirtti.

YENİ SÜRECİN ÖNEMİ

PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının hem “içerde” hem de “dışarıda” tüm boyutlarıyla somut olarak hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Çelik, bu adımın Türkiye’nin demokrasi, siyasi istikrar ve milli birlik açısından önemli bir aşama olduğunu söyledi. “Terörsüz Türkiye hedefine somut olarak ulaşılması, Türkiye’nin siyasi tüm kanallarını daha etkili şekilde işleterek demokrasimizi ve milli birliğimizi güçlendirecektir. Cumhuriyetimiz hepimizin çatısıdır ve demokrasi, her türlü sorunun çözümü için temel bir zemindir.” şeklinde konuştu.

TOPLUMSAL KAZANIMLAR

Ömer Çelik, terörsüz Türkiye vizyonuna sahada tüm boyutlarıyla eksiksiz ve somut hedeflerle ulaşılması gerektiğini belirtti. “Buna ulaşılması demek, bütün kültürel, etnik ve mezhepsel unsurlarıyla tüm vatandaşlarımızın kazanması demektir. Kazanan tüm vatandaşlarımız olacaktır.” ifadeleriyle, kamuoyuna umut verdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.