Akaryakıt sektöründe dev bir operasyon gerçekleştirildi. 22-24 Ekim tarihleri arasında STAR Rafineri’nin EPDK’ya ilettiği Hatay Dörtyol ve Antalya tesislerindeki verilerle, rafineriye depo hizmeti sunan TP Petrol Dağıtım AŞ’nin bildirimleri arasında uyumsuzluk tespit edildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bu durumun ardından STAR Rafineri, kendisine ait faturalı ürünlerin izinsiz satıldığı iddiasıyla Antalya ve Hatay Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayette bulundu. Bu nedenle soruşturma süreci başlatıldı.
OPERASYON DÜZENLENDİ
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın liderliğinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Ekim tarihinde şirketin yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarına yönelik eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi.
1 MİLYAR LİRALIK ZARAR
KOM Şubesi ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, firmanın Antalya’daki deposunda piyasa değeri güncel fiyatlarla 232 milyon 256 bin lira olan 4 bin 9 ton, Hatay Dörtyol’daki deposunda ise piyasa değeri 820 milyon 561 bin lira olan 14 bin 467 ton akaryakıtın eksik olduğu belirlendi. Bu tespit üzerine gerçekleştirilen operasyonda TP Petrol Dağıtım AŞ’nin genel müdürü M.B, eski genel müdürü Ç.D, ikmal müdürü H.G. ve tesis müdürü O.E.C. Antalya’da gözaltına alındı.
YURTDIŞINDA BULUNAN YETKİLİLER
İstanbul’da gözaltına alınan Ş.Z, Ş.H.Z, F.B. ve S.U. ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan H.G.K. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
3 YÖNETİCİ TUTUKLANDI
Gözaltı kararı verilen TP Petrol Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari ile aynı şirkette üst düzey yönetici olan A.Ç.Y’nin yurtdışında oldukları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan eski genel müdür Ç.D. savcılıktan serbest bırakılırken, genel müdür M.B, ikmal müdürü H.G. ve tesis müdürü O.E.C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.